Wiener_Liga-odbojka

VINER LIGA, SENIORI
Partizan poveo u polufinalnoj seriji plej-ofa

Crvena zvezda – Partizan 2:3 (24:26, 25:16, 26:24, 23:25, 14:16)

Dvorana: SC „Šumice“. Gledalaca: 300. Sudije: Zorica Bjelić (Beograd) i Vladimir Simonović (Kragujevac). Trajanje meča: 122 minuta. Rezultat u seriji: 0:1.

CRVENA ZVEZDA: Okolić, Perić, Pajić, Stoilović 11, Koprivica, Milutinović 7, Jakovljević 12, Mitić 7, Petković 27, Ćelić 15, Buculjević, Vujić (libero). Trener: Željko Bulatović.

PARTIZAN: Minić 26, Duštinac, Popović, Pešut 6, Brđović 4, Samardžić, Nikolić 12, Mijailović 16, Ljubičić 15,Žarković, Bulatović 1, Ilić (libero). Trener: Milan Đuričić.

Partizan je slavio protiv Crvene zvezde u prvom meču polufinala plej-ofa. Bila je ovo vrlo kvalitetna utakmica i izuzetno uzbudljivija, možda i najdramatičnija ove sezone! Posle čak 122 minuta igre slavio je srećniji, ali mora se priznati i hrabriji tim Partizana.
A moglo je da bude i drugačije. Mnogi su već pomislili pri rezultatu 2:1 i 19:15 za crveno-bele da je sve gotovo. Ne i igrači aktuelnog šampiona, koji su pokazali da su najbolji kad su već otpisani. Bilo je tako u četvrtfinalu protiv Mladog radnika, ponovili su izabranici Milana Đuričića to i sa Crvenom zvezdom, koju su savladali prvi put ove sezone.
Vodila je u tom četvrtom periodu Crvena zvezda i sa 21:19, ali nije imala snage, niti dovoljno raspoloženih igrača da privede meč kraju. Partizan je preokrenuo i izborio taj-brek. Prava drama usledila je tek tada. Ponovo je Crvena zvezda diktirala ritam, kontrolisala rezultat, ali opet nije imala snage da izdrži do kraja. Vodili su crveno-beli sa 5:3, 10:8, potom i sa 12:9 u samoj završnici.
Nije im to bilo dovoljno, a zaista je neverovatno šta je Partizan preokrenuo. Poslednjim atomima snage „Mijailović i drugovi“ su stigli najpre do izjednačenja, a potom i velike pobede koja im sada daje ogromnu dozu samopouzdanja pred nastavak serije.
Kod Crvene zvezde najraspoloženiji je bio Dušan Petković sa 26 poena, koliko je osvojio i njegov kolega na poziciji korektora u Partizanu, Aleksandar Minić. Raspoloženi su bili i srednjaci, Ljubičić kod Partizana (16) i Ćelić kod Zvezde (15).

 

Povezana vest:  EP NEMAČKA I ŠVAJCARSKA 2013, Bez Brankice Mihajlović protiv Češke i Poljske