aleksandar_boricic_kzn_1

Aleksandar Boričić: Cilj je da obe selekcije igraju u Londonu

 

Šampioni Evrope u seniorskoj konkurenciji, odbojkašice i odbojkaši Srbije, počeli su danas pripreme za kontinentalne kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Londonu. Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Aleksandar Boričić poželeo je dobrodošlicu evropskim šampionima i svim prisutnim čestitao uskršnje praznike.

-Prošla godina nije bila samo godina šampiona, podvig su ostvarile i mlađe selekcije, dok je 2012 godina novih odbojkaših izazova. Po broju medalja ne može da bude ista, jer imamo manje takmičenja, a prioritet su Olimpijske igre. Program je naporniji, jer je olimpijska godina i pokušaćemo da obe selekcije izbore odlazak u London – rekao je Boričić.

Selektor muške selekcije Igor Kolaković izjavio je da su OI veliki izazov i lepa šansa za podmlađeni tim Srbije.

Povezana vest:  JUNIORKE - BALKANSKO PRVENSTVO 2011, Juniorke u B grupi sa Bosnom i Hercegovinom i BJR Makedonijom

-Nemamo puno vremena za pripreme, ali to ćemo nadoknaditi velikom željom što je uvek krasilo reprezentaciju. Turnir u Bugarskoj je veliki izazov za nas, jer su OI najveći sportski događaj i svesni smo svih teškoća. Igrači koji su na spisku su u ovom trenutku najspremniji psihički i fizički i ne treba sumnjati da će dati sve od sebe – rekao je Kolaković u beogradskom hotelu „M“.

Kapiten reprezentacije Bojan Janić rekao je da će ova godina biti izuzetno naporna, jer pored kvalifikacija naš tim očekuje učešće u Svetskoj ligi.

-Ne možemo da se žalimo na uslove. Znamo šta nam je činiti, moramo da zaboravimo na sve probleme koji su nas pratili, jer za neke od nas ovo može da bude poslednje učešće na OI – rekao je Janić.

Povezana vest:  50. KUP SRBIJE 2015./2016., Jedinstvo iz Stare Pazove osmi četvrtfinalista Kupa u konkurenciji odbojkašica

Selektor ženske selekcije Zoran Terzić rekao je da je turnir u Ankari praktično Evropsko prvenstvo na kojem ponovo treba osvojiti zlatnu medalju i plasirati se u London.

-Pretpostavljam da niko u Turskoj neće biti u pravoj formi, ali velikom željom i entuzijazmom možemo da nadoknadimo sve nedostatke. Kvalitet naše ekipe i rezultati iz prošle godine daju nam za pravo da možemo da ponovimo uspeh, ukoliko ovaj period iskoristimo na najbolji način i igračice budu zdrave – rekao je Terzić.

On je dodao da će u slučaju neuspeha, nacionalni tim imati novu šansu u Japanu.

-Igračice će po završetku obaveza u klubu dolaziti na pripreme. Neke su već završile prvenstvo, očekujemo da ovih dana doputuju u Beograd. Imamo dovoljan broj odbojkašica, pojedine su planirane za Evroligu i Gran pri, ali ukoliko bude bilo potrebe možda budu anagažovane i za predstojeće kvalifikacije – rekao je Terzić.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA 2012, Partizan Termoelektro i Crvena zvezda startuju u Poljskoj

Kapiten Jelena Nikolić ponovila je da sistem takmičenja nije human.

-Na svu sreću imamo drugu šansu u Japanu. Najvažnije je da budemo zdrave, a ova reprezentacija je pokazala da nema najboljih šest igračica, da sve pođednako daju doprinos i najvažnije da budemo zdrave – rekla je Nikolić.

Odbojkašice će od 1. do 6. maja učestvovati na turniru u Ankari, dok će se odbojkaši od 8. do 13. maja takmičiti u Sofiji. Plasman na Olimpijske igre izboriće samo pobednici turnira.