zoran_terzi_SUBOTICA

Terzić: Nismo spremni, ali ostala je još jedna šansa

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je danas posle poraza od Rusije da je evidentno da naš nacionalni tim nije spreman i da nije imao snage da izdrži kvalifikacioni turnir u Ankari.

-Danas smo odigrali bolje nego juče, dosta toga je funkcionisalo mnogo bolje nego protiv Holandije, ali opet nedovoljno dobro. Vidi se da nismo spremni, u završnici setova i kako se utakmica bližila kraju nismo imali dovoljno koncentracije i neke lagane situacije nismo uspevali da rešimo u svoju korist – rekao je Terzić.

Povezana vest:  XIX GRAND PRIX 2011., Seniorke Srbije u Luoheu i dva puta u Japanu

Najbolje srpske odbojkašice su posle poraza od Holandije (3:2) dožzivele neuspeh i protiv Rusije (3:1) i tako ostale bez šansi za plasman na Olimpijske igre.

-Igrali smo protiv jake reprezentacije, Rusija ima fantastične igračice, ali evidentno je da ni one nisu potpuno spremne. Ostala nam je šansa u Japanu i nadam se da ćemo je iskoristiti – dodao je Terzić.

Povezana vest:  Srbi ponovo bolji od Egipćana

Jovana Brakočević složila se sa selektorom da je naš tim danas pružio bolju igru nego protiv Holanđanki.

-Nismo imale dovoljno snage da nađačamo Ruskinje, igramo bolje, ali, ako se uzmu u obzir povrede i problemi sa kojima smo se suočavali ne možemo biti nezadovoljni rezultatom. Nadam se da ćemo sutra igrati još bolje i da ćemo na pravi način parirati Poljskoj – rekla je Brakočević.

Povezana vest:  Bugarska preko Nemačke do polufinala

Najefikasnije u timu Zorana Terzića bile su Milena Rašić sa 19 i Jovana Vesović sa 18 poena.

-Ostala nam je još jedna utakmica, nadam se da ćemo bolje odigrati. Danas nismo iskoristile prednost koje smo imale, ali biće bolje – rekla je posle meča Vesović.

Poslednji meč u Ankari najbolje srpske odbojkašice igraju sutra od 13 sati protiv Poljske.