igor_kolakovic_kzn_arg

Kolaković: Bugari su favoriti, ali pobeđivali smo i bolje

 

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da je Bugarska veliki favorit kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Sofiji, ali da je njegov tim dosta puta znao da pobedi i jače protivnike.

-Bugari su favoriti turnira, bez obzira što Italijani imaju sjajan tim. Bugari u sastavu imaju najbolje evropske igrače i sigurno će biti motivisani da ovde, u Sofiji, pred svojim navijačima potvrde olimpijsku vizu. Međutim, mi smo tu, sa druge strane mreže, da im se suprostavimo i poprilično poremetimo – rekao je Kolaković.

Povezana vest:  JUNIORKE – XXII EP 2010,Slovačka pobedila Poljsku

On je dodao da ga ne brine tradicija loših rezultata sa Bugarima u poslednje vreme.

-Mi smo poslednjih godina gubili od njih, ali ne zbog tradicije, nego zato što su u tom periodu bili bolji. Ne znam zašto ne uspevaju da naprave neki dobar rezultat, imaju odličan tim, ali, mi smo dosta puta pobeđivali i bolje protivnike – konstatovao je Kolaković.

Povezana vest:  SENIORKE – 46. KUP SRBIJE – OSMINA FINALA, Crvena zvezda u Novom Sadu – Varadin BMG dočekuje Vizuru

Oporavljeni Saša Starović, koji bi trebalo da zameni Ivana Miljkovića istakao je da će protiv domaćina biti mnogo teško, ali da će ekipa spremno dočekati meč.

-Oni su jedan od favorita ovde, ali mi smo već ušli u ritam i spremni smo za taj meč – rekao je Starović.

Vlado Petković je rekao da su Bugari posebno nezgodni kod kuće i podsetio da često imaju „dva lica“.

-Neugodni su, posebno pred 14.000 svojih navijača. Mi poznajemo dve reprezentacije Bugarske, jednu koja igra perfektno i drugu koja može da nam „pomogne“ da pobedimo. Ako ih ozbiljno shvatimo, a hoćemo, verujem u uspeh – rekao je Petković.

Povezana vest:  JUNIORKE, KVALIFIKACIJE ZA XVI SP 2011, Juniorke u četvrtak počinju pripreme

Nikola Rosić je poručio da srpski tim ima jasan cilj u Sofiji.

-Mi treba da se skoncentrišemo na sebe, na svoju igru i da verujemo u pobedu. Prvi prvi cilj je polufinale, a posle naravno i plasman na Olimpijadu – rekao je Rosić.

Utakmica Srbija – Bugarska igra se sutra od 18.30 sati.