igor_kolakovic_srb_por

Kolaković: Previše vremena smo se privikavali na atmosferu

 

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je danas da je njegovoj ekipi previše vremena trebalo da se privikne na atmosveru u sofijskoj dvorani „Armejac“ da bi mogla da pobedi Bugarsku. Srbije je izgubila od selekcije Bugarske sa 3:0 (22:25, 16:25, 23:25), u prvom meču Grupe A evropskog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Londonu.

Povezana vest:  EP AUSTRIJA 2011, Trijumf srpskih odbojkaša slavi se u Kosovskoj Mitrovici

-Mislim da nam je trebalo puno vremena da se priviknemo na atmosferu. Reprezentacija Bugarske je igrala sjajno. Naročito u elimentima servisa i bloka nismo imali rešenja. Imali smo neku šansu u trećem setu, ali nismo odigrali nekoliko kontri kako treba – rekao je Kolaković posle meča.

On je dodao da reprezentacija Srbije čeka svoju šansu u polufinalu i istakao da nije zabrinut uoči sutrašnjeg meča sa Španijom.

Povezana vest:  Kadetkinje Srbije završile turnir u Kazanluku pobedom – obezbeđena medalja

-Ne smemo da budemo pesimisti. Bez obzira na poraz bilo je i dobrih stvari u utakmici sa Bugarskom – rekao je Kolaković.

Utakmica je odigrana pred oko 12.000 gledalaca. Reprezentativac Srbije Bojan Janić ocenio je da je ambijent u Sofiji bio lep.

-Svakako je lepše igrati pred puno publike nego pred praznom halom. Mi nismo igrali našu igru. Na treningu smo igrali pametno, a sada smo previše ‘silovali’. Ovo je i neka vrsta otrežnjenja, jer nam je sutra protiv Španije ‘biti ili ne biti’ – rekao je Janić.

Povezana vest:  SENIORI, 46. KUP SRBIJE, OSMINA FINALA, Partizan u četvrtfinalu