igor_kolakovic_kzn_bgd

Kolaković: Prva dva seta dobro, četvrti me razočarao

 

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da je zadovoljan kako je njegov tim počeo današnju utakmicu i pobedio Španiju, ali ga je „totalno razočarala“ igra u četvrtom setu.

-Prva dva seta smo odigrali dosta korektno, ali smo u trećem prepustili protivniku inicijativu, što je on iskoristio, a mi nismo uspeli da ih stignemo – rekao je Kolaković posle pobede od 3:1 na kvalifikacionom turniru u Sofiji.

Povezana vest:  Trijumfom omladinki Zagreba i omladinaca Novog Sada završen jubilarni, 50. turnir – Katarina Luketić i David Mehić najbolji igrači Turnira

-Četvrti set me je totalno razočarao, pokazali smo sve svoje slabosti, a pre svega neozbiljnost i preteranu ležernost. Ne smemo to sebi da dozvolimo ako želimo da se borimo za Olimpijske igre… Radićemo na tome, mislim da ova ekipa ima drugačiju perspektivu – rekao je on.

Srbija je juče izgubila od Bugarske sa 3:0, a sutra igra protiv Slovenije. Marko Podraščanin imao je sličan komentar utakmice, i kazao je da postoji mnogo prostora za napredak.

Povezana vest:  Odbojkašice Zvezde žele podvig protiv Galatasaraja

-Dobro smo počeli utakmicu i dosta dobro odigrali prva dva seta. Doživeli smo mali pad u trećem setu iako smo se dogovorili da je on najvažniji. Mada, mogli smo i taj da dobijemo – rekao je on.

-Bilo je bolje nego juče, ali ima mnogo mesta za ispravljanje grešaka, pre svega u servisu. Napad je danas bio dobar, prebacili smo 50 odsto… Vidi se da fale neke sitnice da meč dobijemo sa 3:0 – rekao je Podraščanin.

Povezana vest:  Juniorke sutra putuju u Tekirdag – u utorak protiv Grčke od 12,00 časova

Srbija mora da pobedi protiv Slovenije da bi ušla u polufinale, a Aleksandar Atanasijević rekao je da je vidan napredak u igri tima.

-Bilo je znatno bolje nego juče. Kao što sam i ranije govorio, igramo bolje iz meča u meč. Nadam se da će sutra biti još bolje i ući u polufinale, a da ćemo tada početi da pružamo najbolje partije – rekao je Atanasijević.