zoran_terzic_kzn_m

Zoran Terzić: Ništa strašno, još smo u igri za London

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je nakon poraza od Tajlanda da njegove izabranice nisu izgubile šansu da se plasiraju na Olimpijske igre u London.

-Ništa strašno, poraz ne rešava ništa, ali moramo da podignemo nivo igre i pobedimo Južnu Koreju. Ukoliko uspemo, imali bi izvesne šanse – rekao je Terzić.

Najbolje srpske odbojkašice poražene su jutros u drugom kolu turnira Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2012 od Tajlanda sa 3:0 (25:19, 25:17, 25:20).

Povezana vest:  JUNIORKE – XVI SP 2011, Pobeda Perua posle pet setova

-Sa ovakvim načinom igre teško je očekivati povoljan rezultat protiv ekipe kao što je Tajland. Nismo bili agresivni u srevisu i napadu, dok su protivnice dobro zatvarale srednje blokere uprkos nedostatku u visini. Došli smo u situaciju da igramo dugačke poene i tu su azijske ekipe u prednosti – dodao je Terzić.

Srednji bloker naše reprezentacije Nataša Krsmanović čestitala je protivniku na pobedi.

Povezana vest:  Srbija jedina među prve tri selekcije na sve tri rang liste u konkurenciji odbojkašica

-Tajlanđanke su odigrale izvan mojih očekivanja. Mi moramo da se zamislimo kako smo igrale, defintivno mora nešto da se promeni – rekla je Krsmanović.

Tehničar Maja Ognjenović istakla je da je poraz od Tajlanda došao u pravo vreme.

-Nismo servirale dobro, pa je protivnik lako organizovao akcje. Veliko broj lopti nam je pao u polje i generalno nismo odobro igrale odbranu. Teško je posle ovoga vratiti se, ali sva sreća imamo slobodan dan. Verujem da od ponedeljka slede bolje partije. Ovo je možda i nerealan odnos, u prvom meču nismo bile toliko dobre koliko protivnik loš, a Tajland nas je na vreme upozorio“, zaključila je Ognjenović.

Povezana vest:  Poljakinje uspešnije na treningu – Srbija u subotu protiv Hrvatske

Sutra je na turniru slobodan dan, a narednu utakmicu Srbija igra u utorak od 9 sati po našem vremenu protiv Južne Koreje.