igor_kolakovic_rep_odbojka

Kolaković: Ima još prostora za napredak

 

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da je zadovoljan igrom na prvom turniru Svetske lige u Japanu, ali da još ima prostora za napredak.

-Rezultat je bolji od očekivanog, pobedili smo dve utakmice, a mogli smo i treću da smo ranije shvatili da možemo da se nosimo sa Rusijom. Ostalo je još dosta prostora za napredak, potrebno nam je i vreme kako bismo imali kontinuitet i spremno dočekali kvalifikacioni turnir za OI u Tokiju, koji nam je najvažniji – rekao je Kolaković.

Povezana vest:  Seniori Srbije u III rundi – seniorke u II rundi II Kontinentalnog Kupa

Najbolji srpski odbojkaši zauzeli su prvo mesto u A grupi Svetske lige ispred selekcija Rusije, Kube i Japana. Kolakovićevi izabranici će do 30. maja trenirati u Hamamacuu, a potom će otputovati u Tokio, gde će od 1. do 10. juna učestvovati na turniru Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu.

-U Hamamacuu smo imali visok nivo igre, bez obzira na to ko je bio na terenu. Igrači sa klupe pokazali su da imaju sjajnu energiju i svaki put prilikom njihovog ulaska u igru dogodile su se pozitivne stvari. To nam je omogućilo da u završnicama stižemo setove koje smo gubili – rekao je Kolaković.

Povezana vest:  BEACH – VOLLEY – II KONTINENTALNI KUP 2014. – 2016., Srbija u G grupi sa Bugarskom, Finskom i Albanijom

Mlađi od braće Kovačević, Uroš, poručio je da Srbija neće imati problema da izbori plasman na Olimpijske igre.

-Nismo u maksimalnoj formi, ali očekujem da za deset dana, kada bude počeo turnir u Tokiju, sve bude perfektno i da nećemo imati problema da se plasiramo na Olimpijske igre. Mislim da smo dobro odigrali turnir, najbitnije je da smo prvi posle tri teške utakmice i trudićemo se da nastavimo u tom ritmu – rekao je Kovačević.

Povezana vest:  Žreb za EP za juniorke sutra u 10,00 časova u Ankari