zoran_terzic_kzn_m_1

Terzić: Direktan duel sa Japankama odlučuje o Londonu

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić posle jutrošnjeg „planiranog“ poraza od Rusije (3:1) izjavio je da će direktan duel protiv Japana u poslednjem kolu najverovatnije odlučivati o plasmanu na Olimpijske igre.

-Nije bilo agresivnosti u prva dva seta i kad je tako protiv Ruskinja malo ko ima šansu. Posle toga bilo je mnogo bolje, uzeli smo jedan set, možda mogli i neki bod, ali Rusija je snažnom završnicom uspela da dobije. Okrećemo se narednom meču protiv perua, važno je dobijemo i ostanemo u igri, jer će najverovatnije duel sa Japankama u poslednjem kolu odlučivati o našoj sudbini“, rekao je Terzić.

Povezana vest:  Srbiji devet predstavnika u evropskim takmičenjima 2013

Korektor Srbije Jovana Brakočević istakla je da je meč protiv Ruskinja odlučilo „mrtvilo“ u prva dva seta.

-Kasno smo se probudile, uzele jedan set, ali nedovoljno za kontinuitet. Nadamo se pobedi protiv Perua i daćemo sve od sebe da se kvalifikujemo – poručila je ona.

Jovana Vesović je dodala da nema objašnjenje za greške u prva dva seta.

Povezana vest:  Sastanak Tehničke komisije BVA u subotu i nedelju u Istanbulu

-Krenule smo usporeno, kasnije je sve to bilo bolje, ali Ruskinje su uspele da iskontrolišu meč. Borićemo se do krahja da izborimo plasman u London – poručila je Vesovićeva.

Nataša Krsmanović je istakla da je rezultat protiv Rusije mogao da bude drugačiji.

-Moglo je da bude i drugačije, da smo imale više sreće, hrabrosti ili čega već. Poklonile smo im četvrti set. Nije planirano da izgubimo, ali mislim da su jače od nas. Zavisimo od drugih rezultata, ali još se ništa ne zna, osim da je Rusija sigurna – zaključila je Krsmanovićeva..

Povezana vest:  Odbojkaši Srbije počinju EP protiv Poljske 24. avgusta

Srbija sutra ujutro od četiri sata po našem vremenu igra protiv Perua, dok je duel sa Japankama, najverovatnije odlučujući, na programu u nedelju od 12 sati.