igor_kolakovic_kzn_1

Kolaković: Nismo favoriti, nego tim kojih želi u London

 

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je danas da njegovi igrači ne smeju da se opterećeuju ulogom favorita uoči interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre, koji je na programu od 1. do 10. juna u Japanu.

-Jesmo prvaci Evrope, ali znamo kako smo došli do toga. Ne smemo da razmišljamo kao da smo favoriti, iako smo na svetskoj rang listi najbolji. Ne polazimo od stanovišta da smo favoriti, nego da smo reprezentacija koja želi da se nađe na Olimpijskim igrama. To je najveći mogući motiv za nas – rekao je Kolaković.

Povezana vest:  SVETSKI KUP, Kolaković: Energija igrača sa klupe donela pobedu

Pored Japana i Srbije, na turniru u Tokiju za olimpijsku vizu boriće se i Australija, Venecuela, Portoriko, Kina, Iran i Južna Koreja, a plasman na Olimpijske igre izboriće pobednik i najbolja azijska ekipa.

-Zna se kako smo teško igrali sa Japanom i Iranom, a i protiv ostalih reprezentacija moramo da igramo maksimalno. Biće teško, u deset dana nas očekuje sedam mečeva i potrebno nam je dosta dobrih igara da bismo bili prvi na ovom turniru – poručio je Kolaković.

Povezana vest:  Bombaš samoubica na istoku Avganistana ubio 40 ljudi na utakmici

Kolakovićevi izabranici prvu utakmicu u Tokiju odigraće u petak 1. juna protiv selekcije Japana od 12.10 časova po srpskom vremenu.