igor_kolakovic_rep_odbojka_1

Igor Kolaković: Koncentracija i energija za novu pobedu

 

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković ocenio je da je njegova ekipa danas u duelu sa Australijom bila maksimalno koncentrisana i da je uložila veliku energiju da ostvari pobedu.

-Razmišljamo samo o plasmanu na Olimpijske igre, to je naš cilj – kazao je Kolaković posle trijumfa protiv Australije (3:0), u četvrtom kolu turnira u Tokiju, odakle će pobednik i najbolje plasirana azijska reprezentacija izboriti plasman na Igre.

Povezana vest:  CEV – RANG LISTA, Juniorke Srbije na drugom mestu, seniorke i seniori treći, a juniori četvrti u Evropi

Primač srpske reprezentacije Nikola Kovačević, koji je upisao 13 poena u današnjem meču, rekao je da je Srbija danas odigrala „savršen meč“.

-Mislim da Australija nije prethodno videla ovako visok nivo igre u sva tri seta – kazao je Kovačević, aludirajući na to da je Australija danas pretrpela prvi poraz na turniru u Tokiju.

Povezana vest:  PRVENSTVO NEMAČKE 2012, Aleksandar Spirovski osvojio titulu prvaka Nemačke sa Berlinom

-Sve smo bliži Olimpijskim igrama. Treba samo da nastavimo u ovom stilu – dodao je Kovačević.

Selektor Australije Džon Urijarte ocenio je da njegov tim ima prostora za napredak.

-Jasno je da standardi ova dva tima nisu isti. Nama je potrebno još utakmica sa vrhunskim timovima kako bismo došli na isti nivo (sa Srbijom) – kazao je on.

Povezana vest:  Kongres usvojio nova pravila, 35. Kongres 2016. u Maroku ili Dominikankskoj Republici

Kapiten reprezentacije Srbije Bojan Janić istakao je da je pobeda nad Australijom bila veoma važna za njegov tim. On je ocenio i da je očigledan napredak u igri Srbije.

-Nadam se da ćemo nastaviti da igramo na ovaj način do kraja turnira – kazao je Janjić na konferenciji za novinare posle meča.