srbija-bugarska3

Petković: Možemo da izborimo plasman u četvrtfinale OI

 

Tehničar odbojkaške reprezentacije Srbije Vlado Petković ocenio je da naš tim može da izbori plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara. Srbija će u Londonu igrati u B grupi protiv selekcija SAD, Tunisa, Nemačke, Brazila i Rusije.

-Nema više nikakvih kalkulacija, to je 12 najboljih reprezentacija na svetu, svi žive i rade zbog Olimpijskih igara. Prvi meč igramo protiv aktuelnog šampiona, SAD, satnice su čudne, ali kako svima tako i nama. Moraćemo da se prilagodimo uslovima – rekao je Petković.

Povezana vest:  SENIORI – LIGA ŠAMPIONA 2011., Nikola Grbić i Kuneo bolji od Radničkog Kredi banke

Najbolji srpski odbojkaši trenutno se nalaze u Kalinjingradu, gde ih od petka do nedelje očekuju utakmice trećeg turnira A grupe Svetske lige.

-Ako želimo da se domognemo završnog turnira Svetske lige moramo da odigramo sve tri utakmice dobro. Rusija je pod velikom pritiskom, igraju na domaćem terenu i žele da se domognu fajnal – siksa. Mislim da možemo napravimo iznenađenje i dobijemo dve utakmice, a zatim šansu tražimo u Novom Sadu – dodao je Petković.

Povezana vest:  Odbojkašice Srbije izgubile od Holandije na SP

Selektor odbojkaša Igor Kolaković rekao je da je zadovoljan žrebom u Londonu.

-Milsim da je žreb dobar, prvi dan igramo protiv SAD, ne sviđa mi se što su mečevi sa Tunisom i Nemačkom nešto ranije po satnici, ali takve su okolnosti na OI. Najvažnije je da izborimo četvrtfinale, a to najverovatnije možemo da ostvarimo u prva tri meča – rekao je Kolaković.

Povezana vest:  SVETSKI KUP, Poraz srpskih odbojkaša od Poljske

Seniori Srbije će prvu utakmicu u Kalinjingradu odigrati u petak, 22. juna, protiv Kube od 15.30 sati, dan kasnije protivnik je Rusija (18.15), a u nedelju Japan (15.30).