igor_kolakovic_srb_por

Kolaković: Dokazali smo da možemo sa Rusima

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković uprkos večerašnjem porazu od Rusije sa 3:2 u Svetskoj ligi bio je veoma zadovoljan.

-Imali smo dragoceno vreme za ove momke, jer se ne igra stalno pred ovakvim ambijentom i velikom protivnikom. Ne smemo ni da pomislimo kolika je razlika u kvalitetu i ugovorima igrača i ovo je pravi ulog za budućnost, bez obzira što smo izgubili. Bilo je grešaka, ali ako želimo da igramo dobro u kontinuitetu protiv velikih selekcija kao što je Rusija mora da se prođe i ta faza. U svakom slučaju veoma sam zadovoljan što smo i ovde i u Dominikani dokazali da možemo da se nosimo sa Rusijom – rekao je Kolaković.

Povezana vest:  Prvak Evrope iz 2011. savladao prvaka Evrope iz 2009.

On je dodao da mladi tim Srbije sutra protiv Japana čeka potpuno drugačiji meč.

-Protiv Japana ćemo ući sa drugom obavezom, jer moramo da pobedimo pošto smo ih ove sezone stalno pobeđivali. Japan je danas bio sjajan protiv Kube, bio blizu boda i to je dobra opomena za nas -konstatovao je Kolaković.

Povezana vest:  Treće evropsko zlato Srbije!!!

Korektor Srbije Saša Starović rekao je da je za podmlađeni tim osvajanje boda protiv Rusije uspeh.

-Bilo je dosta dobro, iako smo izgubili. Žao mi je što u završnicama četvrtog i petog nismo pružili bolju igru. Ali, mislim da smo ostavili dobar utisak u mladom sastavu.

Miloš Terzić je dodao da je bilo uživanje igrati pred gotovo 6.000 navijača Rusije.

Povezana vest:  Terzić: Prava ekipa koja nikada ne odustaje

-Rusi su imali osmog igrača, izvanrednu publiku. Dobro smo se nosili i sa publikom i sa Rusima. Zadovoljan sam kako smo igrali i mislim da je bod uspeh – zaključio je Terzić.

Poslednju utakmicu u Kalinjingradu Srbija će odigrati sutra protiv Japana od 15.30 sati po našem vremenu.