sasa_starovic

Odbojkaši: Nismo blistali, ali je pobeda najvažnija

Srpski odbojkaš ocenili su posle današnje pobede u poslednjem meču trećeg vikenda Svetske lige da reprezentacija nije igrala na očekivanom nivou, ali da je najvažnije što su savladali Japan.

-Zadovoljni smo pobedom, nismo blistali, ali nam trijumf znači dosta, posebno za igrače koji su prvi put sa nama i koji su na ovom turniru izneli najveći teret. Sada idemo u Novi Sad gde ćemo pokušati da

zabeležimo pobede i tražimo što bolji plasman u grupi – rekao je Miloš Nikić posle pobede sa 3:2 u Kalinjingradu.

Povezana vest:  SENIORI – KUP CEV 2015., Novosađani u utorak protiv Trentina – "crno – beli" u četvrtak dočekuju Krajovu

Tehničar Mihajlo Mitić je istakao da je utakmica protiv Japana jedna od najtežih u njegovoj karijeri.

-Ovo je jedna od težih utakmica u mom životu. Dosta je bitno što smo uspeli da izađemo kao pobednici. U onim setovima koje smo igrali strpljivo i pametno dobili smo, a u onima u kojima smo srljali smo izgubili. Japanci su jako strpljiva i uporna ekipa i zato su nam uzeli dva seta – istakao je Mitić.

Korektor Saša Starović kazao je da je bilo mnogo oscilacija u igri reprezentacije Srbije.

Povezana vest:  Kadetkinje Srbije u polufinalu Balkanskog prvenstva u Turskoj

-Reprezentacija Japana je neugodan protivnik sa kojom se uvek treba igrati 100 odsto. Nismo očekivali da će danas tako dobro da počnu, nismo uspeli da dođemo do svoje igre, mnogo je bilo oscilacija. Osećao se umor, dosta utakmica za kratak period, ali uspeli smo da osvojimo dva boda i vraćamo se kući sa pobedom – kazao je Starović.

Aleksandar Atanasijević je rekao da se njegova ekipa sada okreće

Povezana vest:  Narednog vikenda II turnir u Plovdivu

predstojećem vikendu Svetske lige koji se igra u Novom Sadu.

-Najvažnija je pobeda. Nismo igrali sjajno, ja nisam odigrao na očekivanom nivou. Pokazali smo da i kada gubimo možemo da se vratimo u meč. Okrećemo se turniru u Novom Sadu bez obzira da li imamo ili nemamo šanse da odemo na finalni turnir. Najbitnije je da pobeđujemo – rekao je Atanasijević.

Četvrti vikend Grupe A Svetske lige igraće se od 28. do 30. juna u hali Spens u Novom Sadu.