igor_kolakovic_srb_por
Kolaković: Prvi cilj u Londonu je plasman u četvrtfinale
Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da je jako teško davati bilo kakve prognoze uoči Olimpijskih igara u Londonu, ali da plasman u četvrtfinale, za početak, zvuči kao realna ambicija.
-Za nas je veliki uspeh da se nalazimo među 12 najboljih reprezentacija na svetu i mislim da je to dobra polazna osnova. Interesuje nas četvrtfinale i eventualni prolaz u borbu za medalje. Svaka druga obećanja bila bi nerealna, jer mi smo tim koji nema iskustvo, ali ima ambiciju i volju da se na najbolji način predstavi na svakom takmičenju – rekao je Kolaković.
On je dodao da će srpskom timu biti potreban kontinuitet dobrih igara za prolazak u drugu fazu takmičenja.
-U odnosu na prethodnu generaciju ova reprezentacija je stabilnija kada je kolektiv u pitanju, nemamo vedete, momci su toga svesni i odlično nadopunjuju jedni druge. Tako je bilo na kvalifkacionom turniru u Japanu, a verujem da će ta atmosfera da se produži i na olimpijski turnir – poručio je Kolaković.
Srbija će na Olimpijskim igrama igrati u B grupi sa Brazilom, Rusijom, SAD, Nemačkom i Tunisom, a plasman u četvrtfinale izboriće najbolje četiri selekcije.
Povezana vest:  KADETI – TURNIR „4 NACIJE“, Kadeti Srbije pobedili Francusku – sutra sa Holandijom za finale