Eglseer-Koraimann_AUT_vs_Koraimann-_Schnetzer_AUT_009

Najbolji timovi u završnici Evropskog prvenstva u odbojci na pesku u Novom Sadu
 
Nakon uzbudljivih mečeva u kvalifikacijama, 24 ekipe se danas u glavnom turniru prestižnog CEV Evropskog prvenstva u odbojci na pesku – Master Novi Sad 2012 bore za plasman i nagradni fond od 25.000 evra, koji obezbeđuje kompanija Vip mobile. Timovi se na novosadskom Štrandu nadmeću za poene na listi Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) i Svetske odbojkaške federacije (FIVB) i vredne novčane nagrade – pobednici dobijaju ček od 5.000 evra, drugoplasiranima će pripasti 3.750 evra, a bronzanom timu 2.625 evra.
U petak i subotu igra se glavni turnir gde će najbolje evropske ekipe pokušati da obezbede svoje mesto u finalnim mečevima. Takmičenje se završava u nedelju, 8. jula, kada se u 12 i 13 časova igraju polufinalni mečevi. Meč za treće mesto počinje u 15.30 časova. Veliko finale igra se u 17 časova, a nakon toga je ceremonija proglašenja pobednika i svečana dodela pehara i novčanih nagrada.
Srpski timovi Tatić/Galetin i Antonić/Galešev nisu uspeli da prođu kvalifikacije, ali će boje Srbije u glavnom delu turnira braniti publici dobro poznati parovi Stefan Basta/Igor Tešić i Jovan Marković/Dejan Jović.
Danas počinje i besplatna Vip Beach Masters škola odbojke na pesku, koju vodi naš proslavljeni reprezentativac Vladimir Vanja Grbić. Školicu odbojke će moći da pohađaju mališani starosti do 14 godina, i to u petak, 6. jula i subotu, 7. jula od 17 do 18 časova, kao i u nedelju 8. jula od 14 do 15 časova. Takođe, u subotu, od 12 do 13 časova svi zainteresovani će imati priliku da se druže i fotografišu sa Vanjom Grbićem u Vipovoj radnji u Zmaj Jovinoj 16.
Organizatori za vikend posetiocima obećavaju uzavrelu letnju atmosferu uz neverovatnu odbojku, atraktivan prateći program i brojna iznenađenja. Ulaz na tribine tokom svih mečeva je slobodan, dok će VIP loža ugostiti ličnosti iz javnog života, predstavnike sportske zajednice i medije. Za već tradicionalno odličnu zabavu pobrinuće se DJ Peca, igračice na pesku, kao i već uigrani voditeljski duo Galeb Nikačević i Vlada Pajić.

 

Povezana vest:  Srbija maksimalno protiv Hrvatske u Mariboru