SRBIJA-seniorke_slavlje_plavi_dresovi

Malešević: Evropska liga poslužila kao priprema za OI
 
Srpska odbojkašica Tatjana Malešević izjavila je danas da je razočarana trećim mestom u Evropskoj ligi, ali je dodala da je taj turnir njenoj reprezentaciji služio samo kao priprema za predstojeće Olimpijske igre u Londonu.
-Protiv Bugarske nismo bili sigurni u svoju igru i izgubile smo, ali smo utakmicu za treće mesto dosta dobro odigrale i to nam daje nadu da možemo dobro da igramo. Ove utakmice smo iskoristili za pripremu za London, koji nam je glavni cilj i verujem da će sve biti bolje u budućnosti – rekla je Maleševićeva.
Srbija je na završnom turniru Evropske lige u Češkoj u polufinalu izgubila od Bugarske, a u meču za treće mesto savladala je Holandiju.
-Razočarane smo pošto nismo četvrti put uzastopno osvojili Evropsku ligu, pre svega jer nismo igrale kako možemo i znamo – dodala je Maleševićeva.
Milena Rašić je istakla da je njenoj ekipi ostalo još malo vremena da se pripremi za Olimpijske igre i podigne formu na određeni nivo.
-Ostalo nam je još malo vremena da se pripremimo za Olimpijadu I podignemo igru na određeni nivo i nadam se da će ona biti mnogo bolja u narednom periodu. Ishod turnira nije po našim očekivanjima, hteli smo da odbranimo titulu, ali utakmica protiv Holandije nam je dala nadu da možemo da igramo bolje – istakla je Rašićeva.
Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta.

 

Povezana vest:  Pobeda Bugarske u Ankari posle pet setova