VANJA 3

Grbić: Olimpijske igre se ne mogu kupiti

 

Proslavljeni srpski odbojkaš Vanja Grbić rekao je danas da su Olimpijske igre simbol sporta i jedna od stvari koja se u životu ne može platiti novcem.

-Opisati Olimpijske igre običnim smrtnicima je nemoguće. To iskustvo mora da se doživi. Kao kad se neko bavi svojim poslom na najvećem mogućem nivou i 15 dana radi na najvažnijem globalnom problemu. Olimpijske igre nisu samo krem svetskog sporta, već simbol. U životu postoje stvari koje se ne mogu platiti novcem, a OI su jedne od tih – rekao je Grbić.

Povezana vest:  SP POLJSKA 2014, Srbija bolja od Argentine - 3:1

Osvajač 13 medalja na velikim takmičenjima, među kojima su zlato na OI u Sindeju 2000. i bronza u Atlanti 1996. godine, istakao je da je podrška navijača izuzetno bitna u tim trenucima.

-Znam kako je nama bilo kada smo bili na Olimpijskim igrama. Svaki glas, svaka poruka bila nam je važna, jer smo na taj način znali da nismo sami – dodao je Grbić.

Povezana vest:  KADETI – IX EP 2011. – FINALE, Uroš Kovačević najbolji igrač (MVP) prvenstva, najbolji poenter i najbolji smečer

Srpska odbojka imaće predstavnika u obe konkurencije u Londonu. Odbojkaši će se takmičiti u B grupi protiv Južna Koreje, Turske, SAD i Brazila, dok su rivalke odbojkašicama selekcije SAD, Rusije, Nemačke, Brazila i Tunisa.

-Očekujem da se i odbojkaši i odbojkašice bore kao što su to radili na Evropskom prvenstvu, kada su postali prvaci. Ako ponove takvu želju i zalaganje, oni su za mene osvojili medalju, šta god uradili u Londonu – zaključio je Grbić.

Povezana vest:  XXIII SVETSKA LIGA 2012, Kuba, Poljska i Bugarska u polufinalu – Brazil eliminisan