igor_kolakovic_rep_odbojka_1

Kolaković: Važno je da smo pobedili

 

Selektor odbojkaške reprezenacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da je važno da je njegov tim zabeležio prvu pobedu na Olimpijskim igrama u Londu, iako je propustio priliku da meč reši u tri seta.

-Propustili smo priliku da dobijemo sa 3:0, ali dobro smo odreagovali i brzo se vratili. Najvažnija je činjenica da u sledeći meč ulazimo sa pobedom – rekao je Kolaković posle trijumfa nad Tunisom sa 3:1.

Povezana vest:  Proglašeni prvaci jubilarnog Vip Beach Masters turnira

Srbija je u prvom kolu izgubila od SAD, a prekosutra igra sa Nemačkom.

-Imamo još tri duela iz kojih nam treba pobeda. Nemci imaju meč sa Amerikom, neizvesno je da li će biti odlučujući, ali suština je da nam sutra treba pobeda – kazao je selektor.

Kapiten Bojan Janić kazao je da su mečevi sa manje zvučnim rivalima najteži za igranje.

Povezana vest:  Đuričić poveo 16 kadeta u Kladovo

-Ovo je definitivno najteža vrsta utakmica… Svi bi radije igrali svaki dan sa Brazilom ili Rusima, nego ovakve utakmice kada se protivnik uspava pa se ođednom probudi. Naravno, svi smo srećni zbog prve pobede. Meč sa Nemcima je jako bitan, ali ima još da se igra. Oni su ozbiljan protivnik i tradicionalno nam ne leže… Ušli smo u ritam i dobro je što smo igrali rano danas, jer protiv Nemaca takođe igramo rani termin – rekao je Janić.

Povezana vest:  Bronzana medalja za Stefana Bastu i Lazara Kolarića