marko_podrascanin
Srbija izgubila od Nemačke posle preokreta

U trećem kolu B grupe olimpijskog turnura za odbojkaše, reprezentacija Srbije izgubila je danas od selekcije Nemačke rezultatom 3:2 (22:25, 27:29, 25:18, 25:20, 20;18) i tako znatno smanjila izgleda da se plasira u četvrtfinale. Ključnu utakmicu za naš tim izabranici Igora Kolakovića su počeli izvanredno i dobili prva dva seta, da bi u naredna dva potpuno pali i dozvolili Necima da spase već izgubljen meč.

U završnici petog seta, Nemci su bili jači u igri nerava i na kraju su ipak zasluženo stigli do pobede koja bi lako mogla da ih odvede u četvrtfinale. Da ne bi ispala već u grupnoj fazi takmičenja, reprezentacija Srbija u naredna dva duela protiv Braza i Rusije mora da osvoji dva boda, odnosno po dva seta u oba meča. Naravno, i jedna pobeda iz ta dva meča garantovao bi nam igranje u četvrtfinalu.

Povezana vest:  XVIII SP 2014. u konkurenciji odbojkaša od 03. – 21. septembra u Poljskoj

Prvi set odbojkaši Srbije su prelomili serijom 3:0 kod rezultata 17:16 za Nemačku. Prednost od dva poena reprezentacija Srbije uspela je da sačuva do kraja. U drugom setu Nemačka je posle drugog tehničkog tajm auta vodila 17:13, ali je naš tim, zahvaljujući seriji odličnih servisa Atanasijevića, uspeo da preokrene rezultat i povede 23:21. Nemci su to stigli i imali četiri set lopte, ali je set ipak pripao reprezenaciji Srbije.

Povezana vest:  SENIORKE – III EVROPSKA LIGA 2011, Seniorke još jednom bez izgubljenog seta

Treći set reprezentativci Srbije odigrali su mnogo opuštenije, kao da su očekivali da će se Nemci predati. Nije bilo dovoljno koncentracije, napravljeno je dosta grešaka i meč je otišao u četvrti set. Četvrti set odigran je najslabije. U našem timu više ništa nije funkcionisalo i Nemci su taj deo igre dobili bez previše problema. U jednom trenutku su imali u devet poena prednosti.

U petom setu odlučivali su bolji nervi. Naši odbojkaši uspeli su da spase tri meč lope, Nemci jednu, a onda su ipak srpski odbojkaši prvi popustili i zabeležili drugi poraz na olimpijskom turniru.

Povezana vest:  SENIORKE – XXI GRAND PRIX 2013., Srbija u Beogradu, od 09. – 11. avgusta, dočekuje SAD, Holandiju i Alžir

Pored velikog pada u igri našeg tima, za pobedu Nemačke najviše zasluga imao je Ðerđ Groser, koji je osvojio neverovatnih 39 poena. Naši igrači nisu uspeli da pronađu način da ga zaustave i to je presudilo.

Srbija: N. Kovačević 13, U. Kovačević 1, Janić 1, Petković 1, Stanković 8, Nikić 16, Mitić 3, Rašić 2  Atanasijević 22, Starović 7, Podraščanin 12, Rosić.

Nemačka: Pop 5, Storvald, Švarc, Tišer 2, Andre, Kaliberda 11, Beme 7, Groser 39, Šops, Kampa 5, Duns, Gintor 20.