Andrija_Geric

Gerić: Razočaran sam, ali ovo je naša realnost
 
Olimpijski šampion iz Sidneja Andrija Gerić rekao je danas da je razočaran ranom eliminacijom srpskih odbojkaša sa Igara u Londonu, ali i da je to realnost s obzirom na sastav u kojem je nastupao.
Izabranici Igora Kolakovića takmičenje u B grupi završili su sa jednom pobedom ( protiv Tunisa) i četiri poraza, a u odlučujućem meču za plasman u četvrtfinale izgubili su sa 3:0 od selekcije Rusije.
-Realnost je takva, drugo je što su navijači očekivali da uzmu medalju. Na žalost cele sportske javnosti i druge reprezentacije igraju odbojku i pokazale su da su bolje od nasi. Razlike između selekcija su male i detalji odlučuju pobednika – rekao je Gerić.
On je dodao da je više očekivao od ekipe koja je prošle godine osvojila zlato na Evropskom prvenstvu u Beču.
-Nije bilo realno očekivati da protiv jake Rusije izborimo plasman u četvrtfinale. Ono što je pozitivno, to su igre mladog Aleksandra Atanasijevića, koji je isplivao, postao starter, kao i dobre igre Marka Podrsaščanina, a svi ostali su podbacili – dodao je Gerić.
Proslavljeni odbojkaši osvrnuo se i na učinak ženske selekcije, koja je u Londonu doživela pravi debakl. Izabranice Zorana Terzića zauzele su poslednje mesto u grupi bez ijednog boda, uz poraze na svih pet utakmica – Kina (3:1), Južna Koreja (3:1), Turska (3:0), SAD (3:0) i Brazil (3:0).
-Moram da priznam da nisam gledao sve utakmice, ali ono što sam video nije za pohvalu. Nisu se borile, što je osnovna stvar u sportu. Onda nije problem ako izgubiš, jer si dao sve od sebe, ovako one su izgledale kao da im je svejedno. Imale su jaku grupu, nisu bile kompletne, ali su uprkos tome propustile svoje šanse – zaključio je Gerić.

 

Povezana vest:  Terzić: Četvrto mesto nije neuspeh, umor je učinio svoje