srbija_junorke_2012_srebro_ep

Pavličević: Žao nam je što nismo pružili veći otpor 

 
Selektor ženske juniorske odbojkaške reprezentacije Srbije Ratko Pavličević rekao je danas da je zadovoljan, ali istovremeno i tužan jer njegova ekipa nije pružila veći otpor selekciji Turske u finalu prvenstva Evrope.
Srpske juniorke poražene du u meču za zlato pred 6.500 gledalaca, iako su u grupnoj fazi takmičenja bile bolje od Turske.
-Moramo da budemo zadovoljni jer smo stigli do finala, da nam je neko pre šampionata ponudio srebro, oberučki bismo ga prihvatili. Savez je dosta uložio u nas, imali smo odlične uslove za trening i nije slučajno što smo uzeli medalju. Ostaje žal što nismo pružili veći otpor – rekao je posle meča Pavličević.
On je dodao da je najbitnije da ekipa ostane na okupu i na sledećem takmičenju potvrdi visok plasman.
Najbolji bloker EP Mina Popović rekla je da postignut veliki uspeh, ali nije krila razočarnje zbog drugog mesta.
-Pružale smo dobre partije, ali u finalu smo skroz podbacile. Nismo smele. Čestitam reprezentaciji Turske, odigrala je na nivou i nismo uspele da dođemo u situaciju da vodimo i kontrolišemo utakmicu. Imale smo par prilika, koje smo propustile. Hvala ekipi, bez njihove pomoći ne bih uspela da dođem do ovog priznanja – rekla je Popović.
Primač servisa Nataša Čikiriz istakla je veliki broj grešaka kao glavni razlog za poraz od Turske.
-Da je utakmica odigrana u drugačijim uslovima, zlato bi pripalo nama. Ovako u hali sa puno domaće publike nismo mogle bolje. Nadam se da ćemo naredne godine na svetskom prvenstvu pružiti bolju igru – poručila je Čikiriz.

 

Povezana vest:  Grbić: Važno je da nastavimo da rastemo kao tim