ratko_pavlicevic_trener_crvene_zvezdeKUP CEV
Pavličević: Devojke pokazale znanje
Trener odbojkašica Crvene zvezde Ratko Pavličević izjavio je, nakon pobede svog tima od 3:2 nad ruskom ekipom Uraločkom, u polufinalu Kupa CEV, da je taj uspeh plod strpljive igre „crveno belih“.
-Moram da kažem da su devojke pokazale strpljenje u kontinuitetu. Nijednog trenutka nisu padale. Bilo je oscilacija u igri, ali osećala se pozitivna energija koja nas je pratila tokom cele utakmice. Nemoguće je igrati samo na motivaciju protiv tako dobre ekipe, već se mora pokazati i neko znanje – rekao je Pavličević.
On je naglasio da njegova ekipa rasterećeno ulazi u sutrašnji finalni duel sa italijanskim Bustom, koji je na programu od 16.30 časova.
-Ovo je najveći uspeh koji smo do sada napravili. Italijanke su izuzetno dobre, što su i dokazale pobedom protiv domaćina turnira, u paklenoj atmosferi. Neće nam biti lako, ali se nećemo predavati – zaključio je Pavličević.
Odbojkašica Crvene zvezde Jelena Blagojević smatra da je vera u pobedu predstavljala ključ uspeha.
-Ruskinje su veoma iskusna i kvalitetna ekipa, ali mi smo verovale u pobedu i nismo se predavale. U prvom setu smo izgubile na neiskustvo, ali smo u nastavku igrale veoma borbeno – rekla je Jelena Blagojević.

Povezana vest:  XI EVROPSKI OLIMPIJSKI FESTIVAL MLADIH – EYOF 2011, Kadetkinje Srbije u prvom meču protiv Grčke, a kadeti protiv domaćina, Turske