lopta
Juniorke i kadeti Srbije prvi u Evropi, kadetkinje druge, a seniorke, seniori i juniori na četvrtvom mestu
 
 
Na prvoj rang listi nacionalnih reprezentacija Evropske odbojkaške konfederacije CEV, ženska juniorska i muška kadetska reprezentacija Srbije zauzimaju prvo mesto u Evropi, ženska kadetska reprezentacija Srbije je na drugom mestu, a ženska seniorska, muška seniorska i muška juniorska reprezentacija Srbije trenutno zauzimaju četvrto mesto.
Od ove godine CEV je formirao rang liste reprezentacija na osnovu rezultata ostvarenih na Prvenstvima Evrope i Svetskim prvenstvima u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, odnosno na Olimpijskim igrama, Svetskim prvenstvima, Svetskoj ligi, Gran Priju, Evropskim prvenstvima i Evropskoj ligi u seniorskoj konkurenciji.
Juniorke Srbije, vicešampionke Evrope, su na prvom mestu sa 195 bodova, dva više od drugoplasirane Turske, odnosno pet bodova više od trećeplasirane Italije.
Kadeti Srbije, aktuelni dvostruki prvaci Sveta i aktuelni prvaci Evrope, prvi su na rang listi kadetskih selekcija sa 167 bodova. Druga je Francuska sa 157, a treća Španija sa 152 boda.
Kadetkinje Srbije, bronzane sa SP 2011. i EP 2011. zauzimaju drugo mesto na rang listi CEV sa 161 bodom, samo bod manje od prvoplasirane Turske. Na trećem mestu je Italija sa 151 bodom.
Ženska seniorska reprezentacija Srbije je trenutno na četvrtom mestu sa 235 bodova. Prva je Italija sa 248, druga Turska sa 247, a treća Nemačka sa 235 bodova.
Muška seniorska reprezentacija Srbije zauzima četvrto mesto na rang listi CEV sa 249 bodova. Prva je Poljska sa 255, druga Rusija sa 254, a treća Bugarska sa 252 boda.
U konkurenciji juniora, Srbija deli četvrto mesto sa Bugarskom sa po 185 osvojenih bodova. Rusija je prva sa 208, Belgija druga sa 198, a Italija treća sa 186 bodova.
Povezana vest:  Terzić saopštio širi spisak za OI u Tokiju