BeachVolleyKanjiza05

Grbić: U Jagodini uskoro teren za odbojku na pesku

Potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Vladimir Grbić prilikom današnje posete Jagodini rekao je da će, najverovatnije u okviru Akva parka, biti napravljen teren za odbojku na pesku čime bi Jagodina postala jedan od centara ovog sporta. 
Grbić je sa svojim saradnicima iz OSS i čelnicima jagodinskih odbojkaških klubova obišao Sportsku halu, Akva park i Gradski stadion kako bi video da li postoje uslovi za treninge i održavanje utakmica mlađih selekcija reprezentacije. 
-Opšte je poznato koliko Jagodina ulaže u sport, a naš cilj i ideja su da pomognemo radnicima odbojkaškog sporta i da kao institucija prenesemo ono što su najnovije tendencije, naročito one koje se odnose na odbojku na pesku – kazao je Grbić novinarima. 
On je dodao da je prvi put u Jagodini i da je prostor koji je video u Akva parku „više nego zadovoljavajući za pravljenje terena za odbojku na pesku“. 
-Treba da vidimo koja će lokacija tokom leta biti eventualno budući centar u odbojci na pesku – istakao je Grbić. 
Potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije je naglasio da je ove godine napravljena nacionalna liga u odbojci na pesku i da je u Novom Sadu održano Evropsko prvensto u tom sportu. 
-Kroz školu Vip bič mastersa, koju sam ja vodio, prošlo je 2.040 dece. Najbitnije je da probamo da okupimo što više dece i da ih uključimo u sport. Škola je besplatna, a deca tu stiču osnovna znanja o odbojci na pesku – objasnio je Grbić. 
Sportski direktor Sportskog saveza Jagodine Zoran Gligorijević kazao je da se nada da će Jagodina postati centar za mlađe selekcije u odbojci i da će se u tom gradu uskoro igrati međunarodne utakmice.

Povezana vest:  Srbija izgubila od Rusije na startu Svetske lige