SLOBODAN_MILOSEVIC,_GENERALNI_SEKRETAR_OSS

SENIORKE – XXVIII EP 2013.
Slobodan Milošević u Cirihu – žreb u subotu u 10,30
 
Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, predstavljaće Odbojkaški savez Srbije na žrebu za XXVIII EP 2013. u konkurenciji seniorki, koji će se obaviti u subotu, 06. oktobra od 10,30 časova u Kongresnom centru Zonenberg u Cirihu, u Švajcarskoj.
XXVIII EP 2013. u konkurenciji seniorki odigraće se od 06. – 14. septembra u Cirihu, u Švajcarskoj i u Haleu, Drezdenu, Šverinu i Berlinu, u Nemačkoj.
Utakmice osmine finala, kao i četvrtfinala će se odigrati u Haleu i Cirihu, a polufinala, utakmica za treće mesto i finale u dvorani Maks Šmeling u Berlinu.
Odbojkaške federacije Nemačke i Švajcarske, organizatori XXVIII EP 2013. u konkurenciji seniorki, saopštili su nosioce grupa na Prvenstvu Evrope. Nemačka će igrati u A grupi u Haleu, Švajcarska u B grupi u Cirihu, Rusija u C grupi u Drezdenu i Poljska u D grupi u Šverinu.
Srbija, Italija, Turska i jedna reprezentacija od šest pobednika grupa II runde kvalifikacija (Španija, Holandija, Azerbejdžan, Hrvatska, Belgija, Bugarska) biće u prvom šeširu. Izvesno je da Srbija neće moći da igra u A grupi u Haleu sa Nemačkom, jer finalisti predhodnog Prvenstva ne mogu igrati u istoj gupi.
U drugom šeširu će biti četiri od šest pobednika grupa II runde kvalifikacija (Španija, Holandija, Azerbejdžan, Hrvatska, Belgija, Bugarska), a u trećem šeširu jedna, preostala selekcija od šest pobednika grupa iz II runde kvalifikacija, kao i tri pobednika III runde kvalifikacija, koje će se odigrati u junu 2013.
Direktan plasman na Prvenstvo Evrope izborili su Nemačka (organizator), Švajcarska (organizator), Srbija (prvak Evrope), Turska (bronzana sa EP 2011.), Italija (4. na EP 2011.), Poljska (5. na EP 2011.) i Rusija (6. na EP 2011.). Plasman na EP 2013. iz II runde kvalifikacija izborili su Španija, Holandija, Azerbejdžan, Hrvatska, Belgija i Bugarska. Iz III runde kvalifikacija, plasman na EP izboriće pobednici plej – of utakmica.
Utakmice III runde kvalifikacija odigraće se 01.  i 08. juna, a pobednici će izboriti učešće na EP. Po pravilima CEV, ukoliko ekipe ostvare po jednu pobedu o ukupnom pobedniku će odlučiti “zlatni set”. U III rundi kvalifikacija igraće: Ukrajina – Francuska, Rumunija – Češka i Belorusija – Slovačka.
Povezana vest:  BALKANSKO PRVENSTVO 2015., Juniorke održale lekciju Rumunkama