GORAN_CATO

SENIORI – XXVIII EP 2013.
Goran Ćato u Kopenhagenu – žreb u ponedeljak u 13,00 časova – prenos na www.eurovolley2013.dk
 
Žreb za XXVIII EP 2013. u konkurenciji seniora obaviće se narednog ponedeljka, 15. oktobra u 13,00 časova na fudbalskom stadionu Parken u Kopenhagenu, gde će se odigrati polufinalne utakmice, kao i finale i meč za treće mesto. Goran Ćato, predsednik predsedništva UOKPL i član Izvršnog odbora OSS, predstavljaće Odbojkaški savez Srbije na žrebu u Kopenhagenu. Direktan prenos žreba možete gledati na zvaničnom sajtu Prvenstva Evrope: www.eurovolley2013.dk
XXVIII EP 2013. odigraće se od 20. – 29. septembra u Poljskoj i Danskoj. Utakmice preliminarne faze (po grupama) odigraće se u Gdanjsku i Gdinji u Poljskoj i u Odenzeu i Herningu u Danskoj. Utakmice osmine finala i četvrtfinala odigraće se u Arhusu i Gdanjsku, a polufinalne utakmice, finale i meč za treće mesto u Kopenhagenu.
Direktan plasman na Prvenstvo Evrope izborili su Danska (organizator), Poljska (organizator), Srbija (prvak Evrope), Italija (vicešampion Evrope), Rusija (4. na EP 2011.), Slovačka (5. na EP 2011.) i Bugarska (6. na EP 2011.). Iz II runde kvalfikacija, plasman na EP su izborili Belorusija, Holandija, Češka, Finska, Nemačka i Francuska. Iz treće runde kvalifikacija, plasman na EP izboriće pobednici plej – of utakmica. U III rundi kvalifikacija igraće: Hrvatska – Slovenija, Grčka – Belgija i Turska – Letonija.
Utakmice III runde kvalifikacija odigraće se 01. i 08. juna, a pobednici će izboriti učešće na EP. Po pravilima CEV, ukoliko ekipe ostvare po jednu pobedu o ukupnom pobedniku će odlučiti “zlatni set”.
Povezana vest:  Zoran Terzić na novom zadatku