WS-Liga-Logo

WIENER LIGA, SENIORI
Treći trijumf Požarevljana, pala i Vojvodina

U poslednjem meču četvrtog kola Viner štetiše Super lige Mladi radnik je savladao Vojvodinu NS seme posle pet setova i čak 122 minuta igre. Bio je ovo istinski derbi, u kojem je u presudnim momentima domaća ekipa imala više koncentracije, pa su Požarevljani zabeležili treći trijumf ove sezone.

Možda su domaći mogli i više od minimalnog trijumfa, ali su posle dobijenog prvog, šansu propustili u drugom setu. Vodio je tada Mladi radnik sa 16:13 na drugom tehničkom tajm-autu, imao i dva poena viška u završnici (21:19), ali su se gosti predvođeni iskusnim Brankom Roljićem izvukli i stigli do izjednačenja – 25:23.

Povezana vest:  U finalu u Lajkovcu narednog vikenda Železničar i THY Istanbul iz Turske

Nije to pokolebalo domaće, koji su bili u gotovo istoj situaciji u trećem periodu. Sada su vodili sa 16:14 i 21:20, ali nisu popustili u završnici – 25:22. Taman kad se činilo da će ekipa Dragana Bonića jurnuti ka sva tri boda razigrali su se Novosađani.

Vojvodina je bila sjajna u četvrtom periodu, pa ni izmene i ulazak u igru Bulića, Jevtića, Micića, Nikole Matijaševića nije pomoglo Mladom radniku. Gosti su vrlo lako izborili taj-brek, treći ove sezone.

Povezana vest:  Vroclav domaćin svetskim šampionkama, seniori ponovo u Bariju

I treći put nisu imali snage da meč privedu kraju u svoju korist. Posle Ribnice i Radničkog, i Mladi radnik je nadigrao Vojvodinu sa 3:2. Najbolji poenter meča bio je Petar Petrović (23), ali čini se da je junak trijumfa Davor Brčić (17), koji je imao sjajnu realizaciju napada.

Sa druge strane ujednačenija slika, Veselinović je bio najbolji sa 14 poena, a pratili su ga Roljić (13), Čubrilo (11) i Mrdak (9).

Mladi radnik – Vojvodina NS seme 3:2 (25:19, 23:25, 25:22, 19:25, 15:13)

Povezana vest:  KADETI – BALKANSKO PRVENSTVO 2011, Grčka odustala – Kadeti Srbije u B grupi sa Bugarskom, Crnom Gorom i Bosnom i Hercegovinom

Dvorana: SC „Požarevac“. Gledalaca: 600. Sudije: Nenad Davidović (Beograd) i Mirko Janković (Niš). Trajanje meča: 122 minuta.

MLADI RADNIK: Stojsavljević 5, Munćan 2, Šljivančanin, Pešut 9, Bulić, Brčić 17, Jevtić 5, Peković (libero), Petrović 23, Micić 4, N. Matijašević 4, M. Matijašević 5. Trener: Dragan Bonić.

VOJVODINA NS SEME: Čubrilo 11, Martinović 1, Strugar 2, Roljić 13, Veselinović 14, Vrban 6, Živanović 1, Boškočević, Mrdak 9, Luburić 3, M. Stanković 5, Kapur (libero). Trener: Nikola Salatić.