dodir_sampiona_osecina

Odbojkašice Crvene zvezde sa najmlađima u Osečini
 
Pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov prisustvovao je danas, 7. novembra revijalnoj utakmici između Odbojkaških klubova „Crvena zvezda“ i „Osečina“,  u okviru akcije Ministarstva omladine i sporta Dodir lige šampiona“, u Osečini.
Meč između crveno – belih odbojkašica i lokalnog kluba kluba održan je u Sportskoj hali u Osečini, a najviše su uživali najmlađi pred kojima su naše proslavljene odbojkašice izvele pokazni trening pred učenicima OŠ „Braća Nedić“, kako bi im pokazale neke od najzanimljivijih poteza odbojke.
Delegaciju Ministarstva omladine i sporta, u kojoj je bio i savetnik za školski sport Igor Marinković pozdravio je i primio predsednik opštine Osečina Nenad Stevanović, kao i predsednik Odbojkaškog kluba „Osečina“ Živorad Bojičić. Utakmici je prisustvovao i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić.
Cilj akcije „Dodir lige šampiona“ je promocija sporta među decom i mladima širom Srbije, što je jedan od prioriteta „Strategije razvoja sporta u Republici Srbiji“ za 2013. godinu.
Ministarstvo omladine i sporta planira da i u narednom periodu organizuje slične manifestacije, da bi se sport približio najmlađima i da bi se deca motivisala da slobodno vreme provode kvalitetno, baveći se sportom.
Revijalna utakmica između Crvene zvezde i Osečine, treća je u nizu u okviru akcije „Dodir lige šampiona“, koja će deci omogućiti da se upoznaju i druže sa vrhunskim sportistima.
Akcija „Dodir lige šampiona“ prilika je da  rukomet, odbojku, košarku, vaterpolo, tenis i ostale sportove deca zaigraju zajedno sa sportistima koji su već ostvarili izuzetne rezultate i osvojili brojne medalje, što je svojevrsni podsticaj deci da slobodno vreme provedu na najkvalitetniji mogući način i posvete se sportu.

 

Povezana vest:  BALKANSKO PRVENSTVO 2015., Kadetkinje maksimalno protiv Bugarske