zvezda_odbojkasice_slavlje_marakanaOdbojkašice Zvezde zadovoljne rezultatom u Bakuu

 

Kapiten odbojkašica Crvene zvezde Stefana Veljković rekla je danas da je njena ekipa osvajanjem drugom mesta na završnom turniru Kupa CEV ostvarila neočekivan uspeh i da je cilj crveno-belih osvajanje šampionske titule.

Odbojkašice Crvene zvezde su prošlog vikenda u Bakuu na završnom turniru Kupa CEV osvojile drugo mesto i ostvarile najveći uspeh u istoriji kluba. One su u finalu poražene od italijanske ekipe Busto Arsicija sa 1:3.

-Još smo šokirane i ne verujemo da smo uspele da osvojimo drugo mesto. Kada smo krenule na turnir. niko osim nas i ljudi u klubu nije verovao da možemo do dobrog rezultata. Napravile smo neočekivan uspeh –rekla je Veljkovićeva novinarima na stadionu Crvene zvezde.

Povezana vest:  Vicešampionke Svetskog kupa dva puta protiv Turske u Beogradu

Crveno-bele su ove sezone osvojile Kup Srbije, a u polufinalu plejofa povele su protiv Vizure sa 1:0 u seriji. Veljkovićeva, koja je na završnom turniru u Bakuu proglašena za najboljeg servera, rekla je da njena ekipa ove sezone želi da osvoji šampionsku titulu.

-Počela je polufinalna serija, dobro smo krenule protiv Vizure. Ali, nećemo se zadovoljiti sa dve medelje, već želimo da osvojimo šampionsku titulu – poručila je.

Povezana vest:  Srbi ponovo bolji od Egipćana

Pored kapitena, još dve odbojkašice Zvezde osvojile su pojedinačne nagrade u Bakuu: Tamara Rakić proglašena je za najboljeg primača, a Bojana Živković za najboljeg tehničara.

Generalni sekretar odbojkaškog kluba Crvena zvezda Ana Avramović rekla je da se nada da će ekipa nastaviti da postiže dobre rezultate i da je sledeći korak osvajanje prvog mesta u nekom evropskom takmičenju.

-Čestitam vam na najvećem uspehu u istoriji kluba. Na pravi način ste predstavile i Crvenu zvezdu i srpsku odbojku. Nadam se da će sledeći korak u evropskim takmičenjima biti zlatna medalja, ali i da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima u prvenstvu – rekla je Avramovićeva.

Povezana vest:  Kolaković: Važno je da smo pobedili

Generalni sekretar Sportskog društva Crvena zvezda Ivan Todorov rekao je da su odbojkašice Zvezde ove sezone napravile najbolji rezultat Sportskog društva.

-Ovo je najbolji ovogodišnji rezultat Sportskog društva. Odbojkaški klub spada u najorganizovanije klubove. Ekipe osvajaju titule i daju reprezentativce i klub ima veliku perspektivu – rekao je Todorov.

Direktor marketinga Crvene zvezde Zoran Avramović uručio je odbojkašicama Zvezde i stručnom štabu priznanja za osvajanje srebrne medalje u Bakuu.