boradif-007 

Aleksandar Boričić počasni profesor sporta
 
Aleksandar Boričić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije proglašen je danas za počasnog profesora sporta Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja na Svečanoj sednici povodom 66 godina od osnivanja Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. Svečana sednica je održana u amfiteatru Fakulteta, uz prisustvo mnogobrojnih gostiju, studenata i profesora.
Dr Đorđe Stefanović, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, predao je Aleksandru Boričiću diplomu počasnog profesora sporta.
Hor „Đurđevi stupovi“ je na početku otpevao himnu Srbije, kao i studentsku himnu „Gaudeamus igitur“.
Goste su, između ostalih, pozdravili dr Đorđe Stefanović, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i prof. dr Nada Kovačević, prorektor Beogradskog Univerziteta.
Dr Goran Nešić, doktor nauka fizičke kulture i vanredni profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, tokom desetominutne prezentacije predstavio je biografiju Aleksandra Boričića, kao i njegove sportske i profesionalne rezultate.
Na Svečanoj sednici povodom 66 godina od osnivanja Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja nagađeni su i najbolji studenti i profesori. Mr Miljan Grbović, kondicioni trener muške seniorske reprezentacije Srbije, dobio je nagradu za 30 godina rada na Fakultetu.
Povezana vest:  Boričić i Arena u Gruziji