Festival_Odbojke_05

III MEĐUNARODNI „NOVOGODIŠNJI FESTIVAL ODBOJKE“ – NOVI SAD 2013.

U Novom Sadu učestvovalo 128 ekipa iz sedam zemalja

 

Na trećem Međunarodnom „Novogodišnjem festivalu odbojke“ – Novi Sad 2013, u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji, kao i prethodne dve godine, trijumfovala je odbojka. Posle tri dana takmičenja, 400 odigranih utakmica na 20 terena u osam dvorana u Novom Sadu, završen je „Novogodišnji festival odbojke“, na kojem je učestvovalo 128 ekipa iz Srbije, Rusije, Grčke, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i BJR Makedonije. Danas, poslednjeg dana turnira na programu su bile polufinalne, finalne i utakmice za treće mesto, a dodeljene su i nagrade najboljim igračicama i igračima.

U konkurenciji pionirki, pobednik je Vrbas, koji je u finalu savladao Blok Aut sa 2:0 (25:21, 25:16), dok je u duelu za treće mesto, Čemp 07 je pobedio Prvi tempo sa 2:0. Marina Vitas iz Vrbasa, proglašena je za najbolju igračicu u konkurenciji pionirki.

Povezana vest:  Jedinstvo iz Stare Pazove u odbojkaškoj Superligi

U konkurenciji pionira, prvo mesto je osvojio Železničar, koji je u finalu savladao As sa 2:0 (25:16, 25:19), a treće mesto je pripalo Spartaku iz Ljiga, koji je pobedio Futog sa 2:0 (25:22, 25:19). Marko Avramović, odbojkaš Železničara, proglašen je za najboljeg igrača turnira u konkurenciji pionira.

Najbolje u konkurenciji kadetkinja su odbojkašice Vojvodine iz Novog Sada koje su u finalu savladale Rumu sa 2:1 (23:25, 25:18, 15:9). Treće su bile odbojkašice Iton Srem Tempa iz Sremske Mitrovice, koje su u meču za treće mesto pobedile Klek sa 2:0 (25:22, 25:19). Marija Vujnović, odbojkašica Vojvodine, proglašena je za najbolju igračicu turnira u konkurenciji kadetkinja.

Povezana vest:  Maksimalna pobeda Tijane Basić i Irene Drobnjak na otvaranju Svetskog prvenstva u Akapulku

U konkurenciji kadeta, trijumfovala je Vojvodina NS Seme, koja je u finalu savladala As sa 2:1 (25:12, 19:25, 15:5), dok je u meču za treće mesto, Srem Iton iz Sremske Mitrovice pobedio Spartak iz Ljiga sa 2:1 (15:25, 25:14, 15:11). Neđeljko Radović, odbojkaš Vojvodine NS Seme, proglašen je za najboljeg igrača turnira u konkurenciji kadeta, a nagradu mu je predao Aleksandar Boričić, predsednik OSS.

Povezana vest:  Maksimalna pobeda Srbije nad Australijom

– Odbojkaški savez Srbije je od početka podržao ideju i ovaj projekat Odbojkaškog saveza Vojvodine i tako će biti i ubuduće, jer ovo je primer dobre organizacije i rada ljudi iz našeg sporta. Svi zajedno bi trebalo da uložimo još više napora da sledeće godine na turnir učestvuje još više ekipa iz inostranstva, jer će tako Festival dobiti značajno mesto u kalendaru CEV-a, a tek onda možemo da pričamo o organizaciji svojevrsnog nezvaničnog Prvenstva Evrope za mlađe kategorije u Novom Sadu. – istakao je Boričić.

Najbolje igračice i igrači su, pored trofeja, na poklon dobili i patike, dar jednog od sponzora turnira.

 

FOTO: FILIP BAKIĆ