lopta
SENIORKE I SENIORI – KUP IZAZIVAČA 2013. – OSMINA FINALA
Novosađani u Liberecu, Kragujevčani u Kaknju – Kolubara u Le Kaneu
 
 
Sva tri predstavnika Srbije u Kupu Izazivača 2013. odigraće naredne sedmice prve utakmice osmine. Odbojkašice Kolubare iz Lazarevca gostovaće u Francuskoj, dok će u konkurenciji odbojkaša Vojvodina NS Seme iz Novog Sada gostovati u Češkoj, a Radnički iz Kragujevca u Bosni i Hercegovini.
U konkurenciji odbojkašica, prvi duel između Le Kanea, za koji igra Sanja Bursać, i Kolubare, odigraće se utorak, 15. januara od 20,00 časova dvorani „Mailan“ u Le Kaneu, u Francuskoj. Revanš utakmica će se odigrati u utorak, 22. januara od 19,00 časova, u dvorani SRC „Kolubara“. Ukoliko eliminiše Francuskinje, Kolubara će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela Pjaćenca (Italija) – AEL Limasol (Kipar).
Odbojkaši Vojvodine NS Seme iz Novog Sada igraće u osmini finala protiv Dukle Liberec iz Češke. Prva utakmica će se odigrati u sredu, 16. januara od 18,00 časova u dvorani „Dukla“ u Liberecu, u Češkoj. Revanš meč će se odigrati u utorak 22. januara od 18,45 časova u Maloj sali SPC „Vojvodina“ u Novom Sadu. Ukoliko eliminišu Čehe, Novosađani će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela Hurikani Loima (Finska) – Makabi Tel Aviv (Izrael).
Odbojkaši Radničkog iz Kragujevca će u osmini finala igrati protiv Kaknja iz Bosne i Hercegovine, za koji igra Nenad Simeunović. Prva utakmica će se odigrati u sredu, 16. januara od 18,00 časova u dvorani KSC „Kakanj“ u Kaknju. Revanš utakmica je na programu u sredu, 23. januara od 18,00 časova u dvorani „Jezero“ u Kragujevcu. Ukoliko eliminiše Kakanj, Radnički će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika dvomeča Merser (Nemačka) – Delekta Bidgošć (Poljska).
Po pravilima CEV, ukoliko obe ekipe ostvare po jednu pobedu, o ukupnom pobedniku odlučiće „zlatni set“.
Povezana vest:  Treća sezona akcije „Sportski čas – Ispravi se" završena u Beogradu, pet hiljada mališana igralo odbojku