zvezda kup 2013

Nikolić: Mladi igrači bili nervozni zbog važnosti meča

Trener odbojkaša Crvene zvezde Duško Nikolić izjavio je večeras u Novom Pazaru posle pobede njegove ekipe u Kupu Srbije, da je meč s Radničkim iz Kragujevca bio težak kao što je i očekivao, a da su mladi igrači zbog važnosti meča bili veoma nervozni.
Crvena zvezda je osvojila 11. titulu u nacionalnom kupu, pošto je pobedila Radnički sa 3:1.
-Čestitam domaćinu na sjajnoj organizaciji. Ovo im je bilo prvi put i izuzetno su se lepo pokazali i dokazali. Utakmica je bila kako sam očekivao. Znali smo da će biti nervozna – rekao je Nikolić.
On je objasnio da se dešavaju greške kada je ekipa mlada i kada igrači osete da su blizu osvajanja trofeja.
-Bilo je momenata kada smo bili prenervozni i mi i naš protvnik – zaključio je Nikolić.
Odbojkaš Crvene zvezde Mihajlo Mitić ocenio je da je utakmica bila teška.
-Mi smo slične ekipe. Bila je kvalitetna utakmica. Drago mi je da je bilo dosta publike, jer to čini utakmicu lepšom – rekao je Mitić.
Trener Radničkog Dejan Matić smatra da je Zvezda tokom celog meča imala kontinuitet.
-Mi smo jedan set odigrali ‘ekstra’, ali da smo tako odigrali sva četiri, rezultat bi bio drugačiji. Utakmica je bila ravnopravna u završnici. Sve čestitke Crvenoj zvezdi, odigrala je s minimumom grešaka i zasluženo je pobedila – rekao je Matić.
Igrač Radničkog Milan Ilić naglasio je da je utakmica bila izvanredna, dostojna finala.
-Na našu žalost, nismo uspeli da izdržimo pritisak. Našim greškama smo vratili protivnika u igru. Ovo je samo jedan od naših duela ove sezone. Nadam se da ćemo podići nivo igre i da ćemo im se revanširati u plej-ofu, kada to bude bilo potrebno – rekao je Ilić.
Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković istakao je da je publika u finalu imala priliku da vidi mnogo mladih igrača koji igraju za prvi trofej.
-Bilo je uzbudljivo. Radnički se potrudio za dramatiku i možda je peti set trebalo da odluči pobednika. Zvezdi sve čestitke na osvojenom trofeju – rekao je Kolaković.

Povezana vest:  XXI SVETSKA LIGA 2010., Još jedan trijumf i nova tri boda za prvo mesto u B grupi