jovana brakocevic srb ita sk japanJovana Brakočević: Želim titulu u Ligi šampiona

Srpska odbojkašica, korektor turskog Vakifbanka, Jovana Brakocević izjavila je danas da je cilj njene ekipe da na finalnom turniru u Istanbulu predstojećeg vikenda osvoji Ligu šampiona.
U ovogodišnjem „fajnal foru“ tog evropskog klupskog takmičenja, istanbulski Vakifbank u polufinalu u subotu u 16.00 igra sa italijanskim klubom Busto Arsizio.
U drugom polufinalu, od 13.00, sastaju se Galatasaraj i Rabita Baku iz Azerbejdžana.
-Pripremali smo se za ovo finale. Nema više šta da se vežba, jednostavno sada samo čekamo utakmice – rekla je Brakočević, ističući da se njen tim ne boji protivnika, ali ih sve respektuje.
-Svi smo tu s razlogom i svi želimo jedno: da osvojimo Ligu sampiona. Ambicije kluba, cele ekipe i naravno moje su titula u Ligi šampiona – kazala je Jovana Brakočević, koja ove sezone u Vakifu, sudeći po statistici i taktici, pruža svoje do sada najbolje partije.
Upitana da li je zadovoljna odlaskom u Tursku i da li su rezultati posledica i neke promene u njenoj igri, Brakočević je odgovorila da veruje da jeste napredovala.
-Ovo je bio pravi potez za rast i napredovanje. Promenio se moj napad, dosta sam ubrzala korak, a i u odbrani imam bolju reakciju -rekla je korektorka Vakifa, koja je, ipak, istakla timski duh kao najznačajniji za uspehe koji se nižu.
-U Vakifu smo sve jednake i svaka svakoj pomaže. Čak i kad nekoj ne ide, ona pokušava da nekako doprinese ekipi, makar i bodrenjem – dodala je Jovana Brakočević.
Ona je navela i da je veoma zadovoljna u Tusrkoj, da se lako uklopila i da nema ni jednu jedinu zamerku na svoj boravak u toj zemlji.
Na pitanje da li razmišlja o sledećoj sezoni i o tome gde će nastaviti karijeru, rekla je da je za to još rano.
Jovana Brakočević ima 25 godina i igrala je za beogradski Poštar, italijanski Konjelano, za Evergrande iz Hongkonga, potom za japanski Džej-ti Marvelus. Ove sezone došla je u Vakif, a ovo će biti njeno prvo učešće na finalnom turniru Lige šampiona.
U reprezentativnoj karijeri, Jovana Brakocević ima jednu bronzanu medalju sa Svetskog prvenstva 2006. godine u Japanu, srebro na Evropskom šampionatu u Belgiji i Luksemburgu 2007, kao i zlato na EP u Srbiji i Italiji 2011. godine.

Povezana vest:  Kadeti Srbije bez EP