mos banjalukaMladi odbojkaši igraju na EŠ u Laktašima i Beogradu

Predrag Peruničić., državni sekretar za sport razgovarao je u Banjaluci sa ministrom porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nadom Tešanović o Evropskom prvenstvu u odbojci za kadete, od 12. do 21. aprila u Laktašima i Beogradu. Takmičiće se ekipe iz BiH, Italije, Poljske, Belgije, Austrije, Slovenije, Srbije, Turske, Rusije, Francuske, Bugarske i Finske.
Predstavnici resornih ministarstava posetili su OŠ „Borisav Stanković“ u Banjaluci, u okviru projekta „Fer – plej je pobeda“, koji se sprovodi u cilju edukacije učenika o ponašanju i suzbijanju nasilja na sportskim terenima. Predviđen je i Memorandumom o saradnji u oblasti sporta i omladinske politike između dva ministarstva.
Ministar Nada Tešanović istakla je da je održavanje EP u odbojci za kadete od velikog značaja za Republiku Srpsku i BiH, jer nisu bile domaćin ovako velikog prvenstva dugi niz godina, kao i zbog popularizacije ovog sporta. Istakla je da će na prvenstvu učestvovati 170 kadeta, a biće uključeno i 16 službenih lica koja odredi Evropska odbojkaška konfederacija, 30 osoba u neposrednoj organizaciji i više od 100 volontera iz Banjaluke i Laktaša.
-Nije bilo lako dobiti Evropsko prvenstvo. Odbojkaški savez Republike Srpske ima dosta iskustva u organizaciji sportskih događaja i sigurno će ovo prvenstvo biti realizovano na najbolji način- rekla je Nada Tešanović.
Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov, direktor marketinga Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Avramović, načelnik opštine Laktaši Milovan Topolović i predsednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović, koji je uručio zlatne plakete Nadi Tešanović i Zoranu Avramoviću povodom 20 godina postojanja Odbojkaškog saveza Republike Srpske.

Povezana vest:  Novi Pazar za prvi, Vojvodina NS Seme za 15. trofej u Kupu Srbije