igor kolakovic kzn bgd

Kolaković: Bićemo spremni za start Svetske lige

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da nacionalni tim ima dovoljno vremena da se pripremi za početak takmičenja u Svetskoj ligi. Odbojkaši Srbije igraće u B grupisa Rusijom, Italijom, Kubom, Nemačkom i Iranom, a prvog vikenda gostuju 8. i 9. juna na Havani.
-U početku ćemo raditi tehnički deo, što je osnova za rad i ona se uglavno pri kraju sezone zapostavlja. Obaveze u Svetskoj ligi počinju prve nedelje juna, do tada ćemo igrati trening mečeve protiv Bugarske i Poljske i nadam se da ćemo za tih mesec dana biti spremni za prvi meč na Kubi – rekao je Kolaković na početku priprema državnog tima.
Danas se u hotelu M okupilo 10 reprezentativaca koji su završili sa klupskim obavezama – Rašić, Atanasijević, Mitić, Petković, Vujić, Stoilović, Mijailović, Ivović, Petrić, Lisinac.
Korektor Aleksandar Atanasijević istakao je da podmlađen sastav Srbije očekuje dosta rada tokom priprema. 
.Ovo je nova i mlada ekipa. Grupa je jako teška, ne možemo ništa da obećavamo, ali ćemo se zato boriti. Pokušaćemo da budemo konkurenti sa svim ekipama – poručio je Atanasijević. 
Tehničar Crvene zvezde Mihajlo Mitić očekuje da, uprkos teškoj grupi, Srbija može da izbori plasman za završni turnir u Mar del Plati.
-Očekujem da se što bolje pripremo, jedna smo od slabijih ekipa u grupi, što je dobro, jer mogu da nas potcene, to je naša šansa. Moraćemo da podižemo formu iz dana u dan i nadam se da ćemo uspeti da izborimo plasman na finalni turnir – rekao je Mitić.
Srednji bloker Milan Rašic rekao je da nacionalni tim ima dosta vrmena da se spremi za prvi meč protiv Kube.
-Očekujem dosta od početka priprema, uvek se okupimo nekompletni zbog obeveza u klubu, neko dođe ranije, neko kasnije. Imamo dosta vremena, možemo lepo da se pripremimo i nadam se da ćemo uspešno otvoriti Svetsku ligu – zaključio je Rašić.
Srpski odbojkaši tokom drugog vikenda gostuju u Rusiji (14. i 15. jun), a potom u Iranu (21. i 23. juna, od 14.30 sati).
U okviru četvrtog vikenda Srbija dočekuje Nemačku (29. i 30. junai, Niš), a zatim Italiju (6. i 7. jula, Novi Sad). Učesnici A grupe su Poljska, Brazil, SAD, Argentina, Francuska i Bugarska, dok će u C grupi igrati Holandija, Portugalija, Japan, Kanada, Finska i Južna Koreja. Na završnom turniru Svetske lige, od 17. do 21. jula u Mar del Plati, osim domaćina Argentine, igraće po dve najbolje reprezentacije iz A i B grupe, kao i pobednik C grupe.

Povezana vest:  Odbojkašice Srbije u dramatičnoj utakmici izgubile od Turske