cl4CEV – LIGA ŠAMPIONA 2013./2014.
U Ligi šampiona 24 ekipe u ženskoj i 28 ekipa u muškoj konkurenciji

Naredne sezone, 2013/2014, u Ligi šampiona CEV igraće 24 ekipe u ženskoj i 28 ekipa u muškoj konkurenciji. Žreb za Ligu šampiona u obe konkurencije, po tradiciji, obaviće se na Gala svečanosti u Beču, 28. juna, koju će zajednički organizovati Odbojkaška federacija Austrije i Evropska odbojkaška konfederacija, CEV.
Crvena zvezda će predstavljati Srbiju u Ligi šampiona u ženskoj konkurenciji. Pored Crvene zvezde, u Ligi šampiona 2013./2014. igraće: Rabita Baku, Azeriol Baku i Igtisadči Baku iz Azerbejdžana, Gent iz Belgije, Agel Prostejov iz Češke, Kan i Bezije iz Francuske, Šveriner i Drezdner iz Nemačke, Nordmekanika Pjaćenca, Imoko Koneljano i Unendo Jamamaj Busto Arsicio iz Italije, Atom Trefl Sopot i Tauron MKS Dabrova Gorniča iz Poljske, Stinta Bakau iz Rumunije, Dinamo Kazanj, Dinamo Moskva i Omička Omsk iz Rusije, Volero Cirih iz Švajcarske, Vakifbank Istanbul, Ezačibaši Vitra Istanbul i Galatasaraj Daikin Istanbul iz Turske.
Specijalne pozivnice CEV („wild card“) za učešće u Ligi šampiona dobili su Igtisadči Baku iz Azerbejdžana, Drezdner iz Nemačke i Unendo Jamamaj Busto Arsicio iz Italije.
U muškoj konkurenciji, u Ligi šampiona 2013./2014. specijalne pozivnice CEV („wild card“) dobili su Hipo Tirol Inzbruk iz Austrije, Jihostroj Češke Buđejovice iz Češke, Lokomotiva Novosibrisk iz Rusije, Energi Investments Lugano iz Švajcarske i Galatasaraj Istanbul iz Turske. U Ligi šampiona naredne sezone igraće ukupno 28 ekipa: Posojilnica AICH/DOB i Hipo Tirol Inzbruk iz Austrije, Knak Ruselar i Noliko Mazeik iz Belgije, Marek Union Ivkoni Dupnica iz Bugarske, Ostrava i Jihostroj Češke Buđejovice iz Češke, Tur i Pariz Volej iz Francuske, Berlin Risajkling Volejs i Fridrihshafen iz Nemačke, Olimpijakos Pirej iz Grčke, Trentino Dijatek, Kopra Elior Pjaćenca i Lube Banka Marke Maćerata iz Italije, Budvanska Rivijera Budva iz Crne Gore, Aseko Rešovija Žešov, Zaksa Keđeržin Kozle i Jastržebski Vegijel iz Poljske, Tomis Konstanca iz Rumunije, Belogorje Belgorod, Zenit Kazanj i Lokomotiva Novosibrisk iz Rusije, ACH Volej Ljubljana iz Slovenije, Arkaš Izmir, Halkbank Ankara i Galatasaraj Istanbul iz Turske, i Energi Investments Lugano iz Švajcarske.
Žreb za Ligu šampiona u obe konkurencije obaviće se 28. juna na Gala svečanosti u Beču.

Povezana vest:  FINALNI TURNIR GM KAPITAL KUPA IZAZIVAČA, Trofej Peruđi - Spirovski i Berlin bronzani