igor kolakovic rep odbojka

Kolaković: Držali smo nivo igre

Odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je novu pobedu u prvom vikendu Grupe B Svetske lige, pošto je rano jutros u Havani savladala Kubu sa 3:1, po setovima 26:24, 25:22, 18:25 i 25:21 Selektor Igor Kolaković rekao je da je ekipa znala da će ovaj meč biti teži nego jučerašnji, koji je dobijen sa 3:0, ali i da tim nije imao planiranu koncentraciju.
-Protivnik je to naročito iskoristio u trećem setu, kada je u jednoj euforiji pokazao sav raskošan talenat kubanskog tima. Mislim da su mogli da nas ugroze i u četvrtom setu, ali smo držali nivo igre, poen za poen, mislim da smo uzeli važne poene blokom. Još jedna važna pobeda, sa dva trijumfa možemo biti zadovoljni – rekao je Kolaković. 
Atanasijević je kazao da je ovim trijumfom ispunjen cilj.
-Kada smo krenuli na put, rekli smo da je najvažnije da osvojimo šest bodova. Znali smo da će oni igrati mnogo bolje nego u prvom meču. Mi smo se opet opustili u trećem setu, ali smo uspeli da se vratimo. Sada treba da se koncentrišemo na Ruse, jer će sa njima biti još teže. Imamo i tamo svoje šanse i nadam se da ćemo iz meča u meč igrati sve bolje, jer imamo mnogo mesta za napredak – rekao je Atanasijević.
Nikola Rosić je kazao da u ekipi vlada odlična atmosfera. „Imamo za sada stvarno dobru atmosferu i treba da probamo da uložimo svaki napor da je zadržimo. Svaki igrač koji uđe sa klupe da doprinos utakmici, a podržavamo jedni druge i kad je teško i kad nam ide – rekao je Rosić.

Povezana vest:  Grbić zadovoljan igrom protiv Bugarske