loptaCEV – KUP CEV 2014. I KUP IZAZIVAČA 2014.

Đerdap, Crvena zvezda i Ribnica protiv ekipa iz Finske, Kragujevčani u Austriji, Partizan Vizura protiv Azeraila

U sedištu CEV u Luksemburgu danas je obavljen žreb za Kup CEV 2014. i Kup Izazivača 2014. u obe konkurencije. Žrebom je rukovodila Rit Oms, član Administrativnog Borda CEV i predsednik Komisije za evropske kupove CEV, a neutralni posmatrači su bili Vili Bruninks, predsednik Odbojkaške federacije Belgije i član Sportsko – organizacione komisije CEV i Patrik Vagner iz Luksemburga. Naredne sezone, 2013/2014, u Evropskim kupovima CEV Srbiju će predstavljati, u ženskoj konkurenciji Crvena zvezda u Ligi šampiona i Partizan Vizura u Kupu CEV, a u muškoj konkurenciji Đerdap iz Kladova i Radnički iz Kragujevca u Kupu CEV, a Ribnica iz Kraljeva i Crvena zvezda u Kupu Izazivača.
Partizan Vizura iz Beograda će u šesnaestini finala Kupa CEV u konkurenciji odbojkašica igrati protiv Azeraila iz Bakua, iz Azerbejdžana. Prvi meč će se odigrati 22. oktobra u Beogradu, a revanš 30. oktobra u Bakuu. Ukoliko eliminiše Azerail, Partizan Vizura će u osmini finala igrati protiv pobednika duela Olomuc (Češka) – Linc Steg (Austrija).
U konkurenciji odbojkaša, Đerdap iz Kladova će u šesnaestini finala Kupa CEV igrati protiv Tikerita iz Kokole, iz Finske. Prvi meč će se odigrati u Finskoj 23. oktobra, a revanš 30. oktobra u Kladovu. Đerdap će u osmini finala, ukoliko eliminiše Fince, igrati protiv pobednika dvomeča Malije Mili Pjango Ankara (Turska) – Lokomotiva Harkov (Ukrajina).
Radnički iz Kragujevca će u šesnaestini finala Kupa CEV igrati protiv Hipo Amštetena iz Austrije. Prvi meč će se odigrati u Austriji 23. oktobra, a revanš 30. oktobra u Kragujevcu. Kragujevčani će u osmini finala, ukoliko savladaju Austrijance, igrati protiv pobednika duela Paok Solun (Grčka) – Mladost Marina Kaštela (Hrvatska).
Odbojkaši Crvene zvezde će u 2. Kolu Kupa Izazivača igrati protiv Hurikani Loime iz Finske. Prva utakmica će se odigrati 06. novembra u Beogradu, a revanš 27. novembra u Finskoj.
Odbojkaši Ribnice iz Kraljeva će u 2. Kolu Kupa Izazivača igrati protiv VaLePa Sastamale iz Finske. Prva utakmica će se odigrati 06. novembra u Kraljevu, a revanš 27. novembra u Finskoj.
Plasman u Balkanski Kup 2013. izborili su Železničar iz Lajkovca u ženskoj, i Vojvodina NS Seme iz Novog Sada u muškoj konkurenciji.
Pobednici Balkanskog Kupa 2013. igraće u 1. kolu Kupa Izazivača 2013./2014.

Povezana vest:  KADETI, Srbija pobedila Brazil sa 3:1