igor kolakovic kzn bgd

Kolaković: Ne zanosimo se odbranom zlatne medalje na EP

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da se njegova ekipa neće zanositi odbranom titule šampiona Evrope, već da će ići utakmicu po utakmicu.
-Rano je za prognoze. Pripreme tek počinju i prvo ćemo morati da vidimo u kakvim će sastavima biti ostale ekipe. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, ne zanosimo se time da odbranimo zlatnu medalju već da svakoga napadnemo u svakom trenutku – rekao je Kolaković u beogradskom Hotelu M. 
Srbije će pripreme za Evropsko prvenstvo u Danskoj i Poljskoj početi sa 17 odbojkaša. Reprezentativci će u Beogradu ostati do 1. agvusta kada će otputovati u Kranjsku goru, a pred kontinentalni šampionat odigraće prijateljske utakmice sa Češkom, Poljskom, Bugarskom I još jednim, za sada nepoznatim, protivnikom. 
-Nadam se da će svi biti orni i zdravi, Evropsko prvenstvo je veliki izazov i velika inspitracija – kazao je selektor.
On je naveo da se u ekipi oseća gorčina zbog neprolaska na završni turnir Svetske lige, ali da se ipak nada dobroj atmosferi.
-Oseća se blaga gorčina zbog toga što se nismo plasirani na finalni turnir Svetske lige, ali ipak se nadam jako dobroj atmosferi. Imali smo nešto više od dve nedelje odmora, što do sada nije bilo uobičajeno i verujem da su se igrači zaželeli rada – rekao je Kolaković. 
Evropsko prvenstvo će se odigrati u Danskoj i Poljskoj od 20. do 29. septembra. Srbija je u Grupi C sa selekcijama Slovenije, Finske i Holandije. 

Povezana vest:  SENIORI – XXII SVETSKA LIGA 2011, Briljantan start Srbije – osvojena tri boda u Rozariju