zoran terzic kzn m 1Terzić: Gran pri je važno takmičenje

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da je završni turnir Gran prija veoma važno takmičenje i da se nada da će neće biti nijedne trunke straha u njegovoj ekipi.
-Rezultatom u dasadašnjem delu Gran Prija sigurno da možemo da budemo više nego zadovoljni, jer je ispunjen cilj – plasman na fajnal-siks i to vrlo ubedljivo. Bez nekih većih problema završili smo taj deo posla na tri turnira i uglavnom odigrali korektno. Neke utakmice i dosta dobro – rekao je Terzić.
Terzić je kazao da ima stvari koje ga brinu, ali da se nada da će to biti ispravljeno u utakmicama koje slede.
-Pre svega, nadam se da će samopouzdanje ekipe sve vreme biti na visokom nivou, da nema nijedne trunke straha – rekao je selektor.
Odbojkašice Srbije se nalaze u Japanu odakle su doputovale sa turnira u Kini, a Terzić je istakao da je vrlo teško početi s pravim treninzima, jer devojke vrlo umorne od puta.
-Fajnal-siks je turnir koje svima puno znači, takmičenje koje je u rangu najvećih takmičenja i sigurno će svima značiti da naprave što bolji rezultat, pa tako i nama, s tim što mi moramo da vodimo računa o tome da po povratku s Gran Prija imamo samo jedan dan u Beogradu i krećemo na Evropsko prvenstvo – kazao je Terzić.
-Kako ćemo sve to odraditi zavisiće od toga koliko su devojke spremne, zavisiće i od rezultata da li ćemo i na koliko utakmica odmarati pojedine igrače… Najbitinije je da su devojke zdrave, da mogu da treniraju i da će moći da pokažu pravu odbojku u narednom period – dodao je Terzić.
Završni turnir igra se u japanskom gradu Saporo od 28. avgusta do 1. septembra

Povezana vest:  V MEĐUNARODNI HUMANITARNI TURNIR „ODBOJKAŠKI DIVOVI" 2015., Počeo turnir u Šćećinu