terzic kzn hotel m

Terzić: Nadam se da ovo nije poslednja medalja u 2013.

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da je osvajanjem bronzane medalje na Gran priju u Japanu napravljen veliki uspeh i izrazio nadu da će njegove izabranice pođednako dobre biti i na predstojećem prvenstvu Evrope u Švajcarskoj i Nemačkoj.
Srpske odbojkašice su u poslednjem kolu završnog turnira Gran prija pobedile Italiju sa 3:2 (22:25, 25:23, 20:25, 25:16, 15:11), posle sat i 46 minuta igre
-Pobeda nad Italijom je uvek važna i slatka, a posebno kad donosi medalju na važnom takmičenju kao što je Gran pri. Čestitam devojkama, stručnom štabu i savezu, ovo je veliki uspeh za srpsku odbojku i nadam se da neće biti poslednja medalja za nas ove godine – rekao je Terzić.
Srbija je dekocentrisano ušla u meč, što je protivnik iskorstio i poveo sa 1:0 i 2:1, ali Terzićeve izabranice su uspele da izjednače i posle dosta muke ostvare minimalnu pobedu.
-Nismo se najbolje snašle, prolazile su nam lopte koje smo mogle da hvatamo. Drago mi je da smo uspele da savladamo početnu nervozu, jer ova generacija se maksimalno trudila i zaslužuje medalju – rekla je Jovana Brakočević, koja je sa 26 poena, uz Brankicu Mihajlović, bila najefikasnija u srpskom timu.
Kapiten Maja Ognjenović rekla je da je nacionalni tim pokazao pravo lice u finišu utakmice kada je bilo poznato da će osvojiti medalju.
-Pobedili smo Italijanke koja su evropska ekipa. Ovaj trijumf, kakav god da je, daje nam podstrek i motiv da pružimo još bolje partije na prvenstvu Evrope – istakla je Ognjenovićeva.
Srednji bloker reprezentacije Nataša Krsmanović smatra da Srbija nije pružila maksimum na ovom takmičenju i da može mnogo bolje na EP.
-Mislim da ovo nije realan rezultat, možemo da ih pobedimo sa 3:0 ako odigramo kako znamo i umemo, ali pobedi se u zube ne gleda. Srećna sam zbog trećeg mesta, još jedne medalje i sa dosta samopuzdanja odlazimo na Evropsko prvenstvo. Nadam se medalji – poručila je Krsmanovićeva.
Reprezentaciji Srbije je za osvojeno treće mesto na Gran priju pripala nagrada od 75.000 dolara, a nove obaveze imaće već 6. septembra kada počinje Evropsko prvenstvo u Švajcarskoj i Nemačkoj.

Povezana vest:  Iz Evrope po 2 ekipe na juniorskim SP i po 6 ekipa na kadetskim SP – organizatori i datumi SP u maju