kolakovicKolaković: Pobeda Slovenije zaslužena

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da je Slovenija danas zaslužzeno na početku Evropskog prvenstva pobedila njegov tim I ocenio da je njegovim igračima nedostajalo strpljenja u odlučujućim trenucima.
-Startovali smo dosta nervozno, mislim da je ovo bila važna utakmica za nas, ali se osetilo da nam nedostaje strpljenja. Imali smo 18:16 u drugom setu i kontrolisali smo igru, ali onda su došli problemi koje nismo uspeli da rešimo. Izgubili smo svoju igru i oni zasluženo pobedili – kazao je Kolaković posle meča.
Srbija je danas na početku Evropskog prvenstva u danskom gradu Herningu izgubila od Slovenije sa 1:3.
Kolaković je rekao da se videlo da su njegovi igrači nervozni i da nisu imali energije u završnici setova.
-Ušli smi u treći set sa deficitom, ali smo izgubili energiju prethodno jureći prednost Slovenaca. Četvrti set smo počeli kako samo možemo da poželimo, ali smo potom izgubili strpljenje… i tako im dozvolili da nametnu svoj ritam – kazao je Kolaković.
-Znali smo da će biti težak meč, Evropsko prvenstvo… nam je nametnulo opterećenje, i nervozu… desilo se to što se desilo – dodao je Kolaković.
On je istakao da je cilj reprezentacije na kontinentalnom prvenstvu I dalje isti, kao i da u drugom kolu protiv Holandije očekuje težak meč.
-Svaki meč za nas su kvalifikacije, ne želimo da se vratimo u Beograd ranije i uradićemo sve da ne bude tako. Holanđani su po meni jači protivnik od Slovenije. Teško će sigurno biti, jer oni igraju snažnu odbojku, jako dobro na servisu i prvom napadu. Ipak mi se uzdamo u naš rad i naše kvalitete. Probaćemo da se sutra suprotstavimo na najbolji mogući način – kazao je Kolaković.
Srbija će sutra od 15.00 u drugom kolu Grupe C igrati sa Holandijom.

Povezana vest:  VINER LIGA, SENIORI, Treća pobeda Spartaka, Železničar na nuli