srb pol slavlje

Odbojkaši Srbije u polufinalu prvenstva Evrope

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se večeras u polufinale Evropskog prvenstva, pošto su u Orhusu pobedili selekciju Belgije sa 3:1 u setovima (25:22, 22:25, 30:28, 25:18). Srbija će u polufinalu igrati protiv Rusije, koja je ranije danas u prvom četvrtfinalu odigranom u Gdanjsku, u Poljskoj, pobedila Francusku sa 3:1 (25:17, 17:25, 25:22, 25:21). 
Najefikasniji u redovima Srbije bio je Aleksandar Atanasijević sa 22 poena, dok je Nikola Kovačević zabeoležio 12 poena. U reprezentaciji Belgije najviše se istakao Sam Dero sa 12 poena. 
Srbija je dobro počela večerašnji meč i na samom početku stekla prednost od nekoliko poena. Odlično je u tim trenutcima igrao Atanasijević, a uz nekoliko grešaka Belgijanaca, Srbija je povela I sa 12:6. 
Međutim, tada je Belgija zaigrala bolje i uspela je da izjednači rezultat na 14:14, kasnije i da povede, ali poenima Miloša Nikića, Atanasijevića i Dragana Stankovića Srbija je osvojila prvi set I na početku drugog seta Srbija je imala prednost (11:7), ali su Belgijanci preokrenuli rezultat i, pre svega, greškama Srbije izjednačili u setovima na 1:1 (22:25). 
U istom ritmu Belgijanci su počeli i treći set, sve vreme su vodili, ali je Srbija uspela da se vrati u set. Izabranici Igora Kolakovića najbolji su bili u samoj završnici kada su uspeli da spasu čak pet set lopti Belgije i da blokom Srećka Lisinca osvoje taj set posle velike borbe (30:28). 
Aktuelni šampioni Evrope su u četvrtom setu pokazali da žele da brane titulu osvojenu na prethodnom šampionatu Starog kontenenta. Odlično su servirali, igrali su dobro i u odbrani i u napadu i od početka seta kontrolisali igru. 
Na prvom tehničkom tajm-autu su vodili sa 8:4, a na drugom je ta prednost iznosila osam poena. Do kraja seta reprezentatovci Srbije su bez problema odražali tu prednost i sasvim zasluženo se posle 107 minuta igre plasirali u polufinale. 

Povezana vest:  45. TURNIR GRADSKIH OMLADINSKIH REPREZENTACIJA, OS Srbije podelio 530 lopti za 43 ekipe