kolakovic

Kolaković: Rusi su favoriti, ali mi imamo naše šanse

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da je Rusija „apsolutni favorit“ u polufinalu Evropskog prvenstva, kao i da bi bilo „prvorazredno iznenađenje“ da njegovi izabranici izbore plasman u finale. 
-Obožavamo ovakve utakmice sa Rusijom kada igramo na ispadanje. Mi ne bismo bili ovde da ne posedujemo kvalitet i u duelu sa njima je sve moguće. Oni su olimpijski šampioni, kao i osvajači Svetske lige, ali mi našom euforijom i prevazilaženjem naših mogucnosti imamo šanse u tom duelu – kazao je Kolaković.
Srbija je u sredu uveče u danskom gradu Orhusu u četvrtfinalu slavila protiv Belgije sa 3:1, dok je Rusija u poljskom Gdanjsku istim rezultatom trijumfovala nad Francuskom. Kolaković je kazao da između selekcija Srbije i Rusije nema nepoznanica, kao i da veruje da će njegovi igrači u duel ući rasterećeni. 
-Mi jako dobro poznajemo Ruse, kao i oni našu selekciju, verujem daizmeđu nas nema tajni. Moramo se svakako dobro pripremiti za taj  duel, kao i da pokušamo da se naviknemo na teren gde će se igrati polufinale – rekao je Kolaković.
-Plasmanom u polufinale smo ostvarili naš cilj i više ne osećamo tu vrstu pritiska. Zadovoljni smo što smo u samoj završnici takmičenja i nadam se da ćemo tokom ova dva dana odmora dobiti novu energiju, kao i da ćemo biti slobodniji u nekim stvarima u igri – dodao je Kolaković, selektor aktuelnog šampiona Evrope. 
U drugom polufinalu Evropskog prvesntva sastaće se Italija I Bugarska. Reprezentativci Srbije će u polufinalu EP u subotu u Kopenhagenu od 15.00 na stadionu Parken sastati sa Rusijom, ali postoji mogućnost da dođe do promene termina. 

Povezana vest:  Četvrta pobeda Modene u F grupi