kolakovic

Kolaković: Rusi jesu favoriti, ali daćemo svoj maksimum

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da ovogodišnje utakmice s Rusijom u Svetskoj ligi nisu pravo merilo u odnosu snaga za predstojeći duel u polufinalu Evropskog prvenstva.
-Čim smo došli do polufinala ovako značajnog prvenstva, jasno je da želimo da se nađemo u finalu i da ćemo učiniti sve da to postignemo. Naravno, poštujemo Rusiju koja je apsolutni favorit na ovom turniru i svesni smo njihovog kvaliteta, ali ovaj naš mladi tim možda i nije potpuno svestan snage protivnika i mislim da ga zbog toga neće previše respektovati – rekao je Kolaković. 
Srbija će se sutra od 15.00 sastati sa Rusijom u polufinalu Evropskog prvenstva na stadionu Parken u Kopenhagenu, koji je za ovo takmičenje pretvoren u arenu kapaciteta 15.000. Kolaković je ocenio da će detalji odlučivati o pobedniku u polufinalu sa Rusijom. 
-Sigurno bi servis mogao da bude odlučujuć, jer imamo igrače od kojih očekujem da prorade u tom elementu i nadam se da bi to moglo da se desi baš u meeču s Rusima – ocenio je Kolaković. 
Selektor Rusije Andrej Voronkov kazao je da očekuje „veliku borbu“ u polufinalu protiv Srbije. 
-U prošlosti na raznim šampionatima su nam zadali mnogo muka i sa razlogom očcekujemo da će duel sa Srbijom biti izuzetno težak, jer oni nisu običan tim sa kojim se svakodnevno sastajemo, oni su prvaci Evrope i moramo dobro da se pripremimo za taj meč – kazao je Voronkov. 
U drugom polufinalu sutra od 18.00 sastaće se Bugarska i Italija.

Povezana vest:  Teški mečevi u Novom Sadu i Beogradu