kolakovicKolaković: Napravili smo čudo

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da danas da su njegovi izabranici „napravili čudo“ osvojivši bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Poljskoj.
-U grupi smo još znali da nas očekuje težak put do završnice turnira u Kopenhagenu i znali smo da ukoliko dođemo do Kopenhagena da ćemo morati da napravimo čudo, a mislim da smo danas to učinili. Bugari su slovili za favorite u ovom meču i ponosan sam na moje igrače što su igrali tako dobro i što su osvojili medalju – rekao je Kolaković.
Srbije je danas u Kopenhagenu osvojila bronzanu medalju pobedivši Bugarsku sa 3:0 u setovima.
Naejefikasniji igrač utakmice, srpski korektor Aleksandar Atanasijević rekao je da selekcija Srbije napravila ogroman uspeh na kontinentalnom prvenstvu.
-Ovo je zaista ogroman uspeh za ovu novu mladu reprezentaciju. Ponosan sam što smo dali sve od sebe danas i što smo uspeli da se uzdignemo iz jučerašnjeg poraza od Rusije. Bronzana medalja će sijati zlatnim sjajem – rekao je Atanasijević.
Srpski odbojkaš Nikola Kovačević rekao je da žali što selekcija Srbije nije odbranila zlatnu medalju sa prethodnog prvenstva Evrope, ali da su u reprezentaciji svi srećni osvajanjem bronzanog odličja.
-Nažalost nismo uspeli da odrbanimo zlato, kao što sam verovao, ali smo ostvarili naš cilj, plasiravši se u polufinale. Siguran sam da ova medalja donosi sreću svima, kao i nama u reprezentaciji – rekao je Kovačević.

Povezana vest:  SP POLJSKA 2014, Kolaković: Bili smo samo nemi posmatrači istorije