igor kolakovic rep odbojka

Kolaković: Presudni momenat je bio u meču sa Holandijom

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da se prelomni trenutak na prvenstvu Evrope dogodio na meču sa Holandijom i da je mladost i enrgija odvela ekipu do bronzane medalje.
-Prelomni trenutak je bio u meču sa Holandijom. Tu smo prelomili i sa ambicijom i samopouzdanjem. Posle poraza od Slovenije i dva izgubljena seta protiv Holandije pitao sam se šta smo radili do sada, jer se nije prepoznavala ni igra, ni ljudi koji je igraju – rekao je Kolaković na konferenciji za medije na beogradskom aerodromu. 
Reprezentacija Srbije je na juče završenom Evropskom prvenstvu u Danskoj i Poljskoj osvojila bronzanu medalju, pobedom nad Bugarskom sa 3:0 u setovima u utakmici za treće mesto. Kolaković je dodao da je energija sa klupe posle dva izgubljena seta protiv Holandije u prvoj fazi takmičenja izvukla ekipu napred. 
-Energija sa klupe nas je povukla, uplalilo se svetlo, videli smo gde možemo da idemo i na kraju smo se vratili sa bronzanom medaljom, što će na narednom velikom takmičenju biti obaveza više za sve nas – kazao je Kolaković. 
On je ocenio da je EP bilo vrhunski događaj jer je „odbojka je probila limite velikih dvorana i preselila na stadion. Bili smo skeptični u početku, ali je na kraju to bio vrhunski događaj i bilo je fenamenalno biti deo toga“, rekao je Kolaković. 
Kapiten reprezentacije Dragan Stanković kazao je da ekipa nije dobro počela prvenstvo, ali da je uspela da se uzdigne kada je bilo najteže. 
-Otišli smo na ovo prvenstvo kao prvaci, a vratili smo se sa bronzanom medaljom. Možda je to za nekog neuspeh i korak unazad, ali nama mnogo znači – kazao je Stanković. 
On je dodao da „svaki je igrač dao svoj doprinos za razliku od nekih ranijih takmičenja, kada je u reprezentaciji bilo samo osam, devet igrača“. Stankovih je zahvalio svima koji su pružili podršku reprezentaciji, ali i onim koji nisu, jer su kako je rekao, samo pomogli da ekipa bude još bolja. 
Najbolji poenter prvenstva Aleksandar Atanasijević kazao je da mu je drago što reprezentacija nastavlja kontinuitet osvajanja odličja na velikim prvenstvima. 
-Drago mi je da se posle dve godine i osvajanja zlata, okupljamo sada zbog osvajanja bronzane medalja. Ovo je prvi put da smo igrali bez velikih imena, bez jednog Ivana Miljkovića, braće Grbić i drugih. Nastavljamo kontinuitet sa velikih takmičenja i to je za nas velika stvar – rekao je Atanasijević. 
On je istakao da je pet meseci teškog rada iza reprezentacije. 
-Znali smo da ako želimo da dobijemo Rusiju, Bugarsku i ostale velike ekipe da moramo da radimo više. Pokazali smo da mladost, motivacija I srce mogu da se nose sa svima – rekao je Atanasijević. 
Tehničar selekcije Srbije Nikola Jovović kazao je da je ekipa verovala u uspeh i posle lošeg početka prvenstva. 
-Lako je sada primati čestitke, bio je ovo dug put za nas. Dosta toga smo se odrekli tokom leta. Nismo počeli dobro, ali smo verovali u uspeh i to se na kraju obistinilo. Izvukli smo se par puta iz nezgodnih situacija i pokazali smo da smo šampionska ekipa i da je pred nama svetla budućnost – rekao je Jovović.

Povezana vest:  HALKBANK BALKANSKO PRVENSTVO 2011. ZA IGRAČICE I IGRAČE DO 23 GODINE, Srebro i dve bronze za srpski