ratko pavlicevic (2)
CEV LIGA ŠAMPIONA 2014.
Crveno-bele sutra putuju u Italiju
 
Odbojkašice Crvene zvezde, sutra će otputovati u Italiju, grad Pjaćencu, gde će u četvrtak, 31. oktobra, protiv RebekiNordMekanike, igrati drugu utakmicu B grupe CEV DenizBank Lige šampiona 2014.
Izabranice trenera Ratka Pavličevića su u prvom meču ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona doživele maksimalni poraz od azerbejdžanskog Igtisadčija ali su zato pružile kvalitetnu partiju. Tog mišljenja je i Teodora Pušić, libero crveno-belih dama:
– Prošle nedelje smo i pored maksimalnog poraza dobro otvorile Ligu šampiona protiv Igtsadčija. Istina,opustile smo se tek u trećem setu ali mislim da smo tokom čitavog susreta pružale dobar otpor i pokazale da imamo kvaliteta i potencijala. U četvrtak nas čeka prvo gostovanje, idemo što bi se reklo Pjaćenci na noge, ekipi koja je prošle sezone osvojila italijanski Skudeto i Kup. Mi ćemo se potruditi da odigramo dobro, da pružimo što veći otpor i ako je moguće ponovimo igru iz trećeg seta protiv gtisadčija. U svakom slučaju, nadamo se dobrom meču.
O trenutnoj igri Zvezde, Teodora kaže:
– Mislim da smo pokazale da iz utakmice u utakmicu igramo i delujemo sve bolje. Utakmice u Ligi šampioni će kao što su svi do sada rekli, služiti nam za domaće prvenstvo koje nam je ove godine najbitnije. Pogotovo što smo podmlađeni i što imamo drugačiji sastav u odnosu na prethodne sezone. Uskoro nam počinje i Kup pa se nadamo da ćeo iz svih ovih mečeva izaći još bolje i biti spremne za one najvažnije.
Pjaćenca je pretrpela promene u igračkom kadru ali i dalje važi z ajednu od boljih ekipa u Ligi šampiona
– Nikada nismo igrali protiv njih i zaista ih ne poznajemo ali vereujem da je naš stručni štab dobro prpremio taktiku i da ćemo do početka meča imati sve crno na belo – rekla je Pušićeva.
GRUPA B
Prvo kolo: Crvena zvezda – Igtisadči Baku 0:3 (15:25, 16:25,23:25), Dinamo Moskva – Rebeki NordMekanika Pjaćenca 3:1 (25:21, 25:27, 25:23, 25:19).
Drugo kolo: Igtisadči Baku – Dinamo Moskva (sreda, 29. oktobra od 15), RebekiNordMekanika Pjaćenca – Crvena zvezda (četvrtak, 31. oktobar od 20,30)
Povezana vest:  SP ITALIJA 2010, Poljska završila prvenstvo - Rusija izgubila od Španije !